BDM heeft eigen sound gevonden

BDM heeft eigen sound gevonden
BDM heeft eigen sound gevonden © Omroep Zeeland
BDM - Op Eigen Kracht
BDM - Op Eigen Kracht © BDM
OOST-SOUBURG - Eigen sound
BDM oftewel Bas de Meijer uit Oost-Souburg maakte in 2014 zijn debuutalbum Mijn Moment. Bas: "Ik ben er nog steeds supertrots op, maar het was wel een beetje van alles wat. Ik moest op zoek naar wie ik ben en wat mijn eigen sound is. Daar ben ik anderhalf jaar mee bezig geweest en dat is gelukt samen met producer Don P."
Samenwerking
De zoektocht resulteerde in een album met 13 tracks. Hij zocht opnieuw de samenwerking met collega's, onder wie D-Double uit Vlissingen die deel uitmaakt van hiphopcollectief New Wave. In de afgelopen weken bracht BDM al enkele tracks naar buiten, waaronder de eerste single Erop of Eronder, gemaakt met Salah Edin.

BDM - Erop of Eronder ft. Salah Edin

Ambitie
Bas neemt wat hij doet heel serieus. Met het naar buiten treden met eigen muziek realiseert hij zaterdag zijn ambitie, maar dat betekent niet dat alles al is bereikt. Bas: "Ik wil met mijn muziek live optreden op festivals."
Onderwerpen
De teksten gaan over allerlei onderwerpen. Ook daarin verschilt het nieuwe album van het vorige. "Vroeger ging het vaak over dezelfde onderwerpen, nu is het echt anders. Het gaat over wat er gebeurt in de wereld, tot wat je zelf meemaakt, verliefd zijn." De track Alles Wat Ik Zoek heeft hij speciaal gemaakt voor zijn vriendin.
BDM voor Internet
Toegankelijk
Op de releaseparty zijn er optredens van D-Double, Cyclo B, Demozah, Donson en Team Ofso. BDM zelf wordt begeleid door de live-band Copycat. Daardoor verwacht hij een breed publiek aan te kunnen spreken: "Het is heel toegankelijk, niet heel erg hiphop gerelateerd. Ik zie in mijn publiek kids van 10 tot 40- en 50-plussers."

BDM - Ze Willen Het Niet