Met de sleurhut op training

Met de sleurhut op training
Met de sleurhut op training © Omroep Zeeland
Caravan training
GOES - Praktijk
Op de training komen de theorie en ook de praktijk van de caravan aan bod. Inparkeren, slalommen en het achteruitrijden met de caravan werden geoefend. Een van de vijf deelnemende koppels is het echtpaar Henk en Esther Balleur uit 's-Heerenhoek. Esther geeft toe dat ze tot nu toe alleen nog maar stukken op de snelweg heeft gereden met de caravan. Nu het achteruitrijden en het inparkeren van de caravan is aangeleerd, is dat verleden tijd. 

— Omroep Zeeland (@omroepzeeland)
">
Klapband
Henk Balleur herinnert zich de klapband nog die ze jaren geleden kregen op de snelweg in Frankrijk. Dat is meteen het meest gevaarlijke dat ze ooit hebben meegemaakt met de caravan. Ook dat onderdeel wordt bij de training besproken in het theoriegedeelte.
Beter
Naomi Priem is medewerker schadepreventie bij ZLM en zij legt uit dat de verzekeraar liever investeert in schadepreventie dan schadeafhandeling. De training vergroot volgens haar niet alleen de veiligheid van de deelnemers, maar ook van andere weggebruikers. De trainingen worden elke donderdag in april gehouden.