Goese jassendief alsnog tegen de lamp

Goese jassendief alsnog tegen de lamp
Goese jassendief alsnog tegen de lamp © Wijkagent Goes-Oost

GOES - — Wijkagent Goes Oost (@wa_GoesOost)
">

Herkend

De politie kreeg vrijdagmiddag rond 12.30 uur de melding van de Goese ondernemer dat hij de man in de binnenstad zag lopen. Hij had hem herkend van camerabeelden die na de eerdere diefstal bij de Goese Intersport waren verspreid. In afwachting van de politie hield de Goese ondernemer de winkeldief op de Singelstraat staande.

Rooftas

Toen de agenten arriveerden zagen ze dat de man in het bezit was van een zogenoemde rooftas, een speciale tas voor winkeldiefstallen. De 45-jarige Rotterdammer werd voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. De tas werd in beslag genomen.

Broeken

Uit onderzoek bleek dat de Rotterdammer diezelfde dag nog enkele broeken uit een winkel aan de Lange Vorststraat had gestolen. Toen hij door de ondernemer werd gevolgd, heeft hij de broeken in een andere winkel aan de Grote Markt achtergelaten, waarna hij kort daarna werd aangehouden.

Jassen

Samen met een handlanger zou de man onlangs twee jassen van bij elkaar 1600 euro hebben gestolen bij de Intersport in Goes. Na de winkeldiefstal heeft het winkelpersoneel foto's op Facebook gezet van de man en vrouw die het gedaan zouden hebben. De twee zouden afgelopen twee jassen van samen 1600 euro hebben gestolen. De man op die beelden is volgens wijkagent De Visser dezelfde als de nu aangehouden 45-jarige winkeldief uit Rotterdam.

Aluminiumfolie

De diefstal bij Intersport werd pas later opgemerkt, omdat er geen alarm is afgegaan. Dat komt door zo'n eerdergenoemde rooftas. Dat is een plastic tas die vanbinnen is bekleed met aluminiumfolie, om ervoor te zorgen dat een detectiepoortje niet kan waarnemen dat er een gestolen voorwerp in de tas zit.

Beloning

De sportwinkel loofde nog een beloning uit voor tips over hun identiteit, Het stel zou eerder ook in een winkel aan het Kolveniershof jassen hebben gestolen. Uit bewakingsbeelden zou blijken dat om het dezelfde personen ging.