TOP Arnemuiden recht rug maar verliest wel

TOP Arnemuiden recht rug maar verliest wel
TOP Arnemuiden recht rug maar verliest wel © OZ
Samenvatting AWDTV-TOP
AMSTERDAM - Zieke Meulmeester
TOP Arnemuiden leek dood en begraven na de pijnlijke nederlaag in Papendrecht. De pijp leek leeg na een lang en slopend seizoen. De ploeg van Arco Goedkoop moest deze week bovendien een nieuwe tik verwerken. Wilma Meulmeester liep bronchitis op en werd zaterdag vervanger worden door Corola Meulmeester. Eerder nam ook sterspeler Anita de Ridder al plaats in de ziekenboeg.
Gemiste strafworpen
Tegen de nummer negen uit de Korfbal League liet TOP zien waarom het zover gekomen was. De ploeg speelde opeens weer onbevangen. Jeanine Marijs scoorde in de eerste helft al zes keer, terwijl dat tegen DSC geen enkele keer lukte. Toch zat AW.DTV telkens aan de goede van de score en leidde het bij rust met 13-10. Peter van Belzen miste vlak voor rust nog twee strafworpen.
Bijna gelijk
De Amsterdamse ploeg gaf die voorsprong in de tweede helft niet meer uit handen, al was het verschil drie minuten voor tijd nog maar één punt. Aan de hand van een ijzersterke Jurriaan Bouwens leek TOP nog bijna een verlenging uit het vuur te slepen, maar zover kwam het niet meer.
Return op zaterdag
TOP moet nu twee keer in Arnemuiden van AW.DTV winnen om alsnog de Korfbal League te halen. Een scenario dat de ploeg nog kent van vorige maand toen KCC in twee zinderende duels werd verslagen. Zaterdag om 19:00 is het tweede duel in een ongetwijfeld uitverkochte sporthal De Blikken. Een eventuele derde wedstrijd wordt op woensdag 13 april ook in Arnemuiden gespeeld. 

VIDEO Jeanine Marijs na afloop van AW.DTV-TOP

Jeanine-Marijs-na-afloop-van-AWDTV-TOP-ZNO160403RJ

VIDEO Arco Goedkoop na afloop van AW.DTV-TOP

Arco-Goedkoop-na-afloop-van-AWDTV-TOP-ZNO160403EH