Terneuzenaar trekt 10 miljoen bezoekers met wielersite

Wielerflits Zeeuw
TERNEUZEN - Fietsongeluk
De website ging in 2008 de lucht in. "Dat is eigenlijk best een grappig verhaal. De initiatiefnemer van de site is Leon Strötker. Hij blesseerde zijn arm tijdens een fietsongeluk. Dat leverde hem een hoop 'vrije tijd' op. Toen is hij maar begonnen met het bouwen van een website over wielrennen."
Betrokken
Na een half jaar stapte Van den Bosch in bij de website. "De kracht van onze website is dat lezers zeer betrokken zijn en reageren op de nieuwsberichten. Zo heb ik Leon ook leren kennen. Hij zocht iemand die de website uit zou kunnen bouwen. Daar had ik al wat ervaring mee en zo ben ik er bij betrokken geraakt." 
Martin van den Bosch
Martin van den Bosch © Omroep Zeeland

Passie

Intussen werken er zo'n vijftien redacteuren parttime voor de website, die allemaal vanuit huis hun verhalen aanleveren. "Het is geen leger broodschrijvers zoals ik dat altijd noem. Het zijn allemaal jongens met een passie voor wielrennen." 

Parttime

Martin van den Bosch is de uitgever van Wielerflits.nl. "Ik schrijf af en toe nog wel verhalen, maar ben met name bezig met coördineren en externe contacten. Ik werk nu nog parttime voor de website, maar het is de bedoeling dat ik er in de toekomst van kan leven."

Youtube

Sinds kort is er naast de website ook Wielerflits LIVE. Een wekelijkse talkshow op Youtube. "We nemen 'm iedere dinsdag op. Het is voor ons een manier om nieuws te maken. Bovendien is het de enige talkshow over wielrennen in Nederland. Dat alleen maakt het al leuk om te doen."