Metseltalent: 'Ik werk liever met hout'

Metseltalent: 'Ik werk liever met hout'
Metseltalent: 'Ik werk liever met hout' © OZ
NK Metselen

Twee muurtjes

KRABBENDIJKE - De 16-jarige Jacco is al de beste jonge metselaar van Zeeland. Hij deed eigenlijk per toeval mee aan de wedstrijd op zijn school, het Calvijn College in Krabbendijke. "Ik had nog punten nodig en mijn leraar vroeg me om mee te doen." Op school werd hij tweede en later, bij de regionale finales werd hij eerste. Hoogesteger: "Ik had het echt niet verwacht, ik had nog maar twee muurtjes gemetseld."
Bejaardentehuis
Volgende week gaat hij in Emmen de strijd aan met elf andere jonge metseltalenten uit heel Nederland. In vier dagen tijd moeten de kandidaten een bank metselen bij een bejaardentehuis. Dit alles onder toeziend oog van een vakjury.

Bouwtalent

De Nederlandse baksteenindustrie en de vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB) willen met de wedstrijd jongeren warm maken voor het vakmanschap. Er is namelijk de komende jaren volop metsel- en ander bouwtalent nodig. De bouw trekt weer aan en er is veel vergrijzing in het vak.
Hout
Hoogesteger zit in het vierde jaar van de VMBO-opleiding metselen. Daarnaast volgt hij ook de opleiding timmeren. Wat Jacco betreft ligt daar meer zijn toekomst: "Ik vind metselen best leuk hoor, maar ik doe liever iets met hout."
ITEM NK Metselen