Zeeuwse zonuren zorgen voor vroege tulpen

Zeeuwse zonuren zorgen voor vroege tulpen
Zeeuwse zonuren zorgen voor vroege tulpen © Omroep Zeeland
Zeeuws-Vlaamse tulpen

Plastic

HULST - De bollentelers zitten vooral in de omgeving van Hulst. Daar staan momenteel een aantal tulpenvelden in bloei. Het gaat dan om de percelen waar de bollen onder plastic worden gekweekt. Die tulpen komen als eerste boven. Over ongeveer een week zullen waarschijnlijk ook de tulpen bloeien die niet met plastic zijn afgedekt. 

Kop eraf

De tulpen die nu te zien zijn gaan niet direct naar de winkel. De telers halen de kop van de bloemen er zelfs zo snel mogelijk af, zodat de bol goed verder kan doorgroeien. De bollen worden omstreeks juni uit de grond gehaald en verkocht aan telers in de bollenstreek. 
Genieten 
Bollenteler Pieter Suy uit Hulst is een van de telers die de tulpen onder plastic heeft. Hij geniet momenteel met volle teugen van zijn tulpen en zijn beroep. "Je bent enorm veel buiten in de natuur en zeker als het mooi weer is geniet je van het mooie veld. Dat vind ik fantastisch."
In de winkel 
Al bij al ligt de tulp met Zeeuwse roots pas in januari volgend jaar in de winkel. Ze zijn daarmee wel de eerste Nederlandse van het seizoen. Alleen de tulpen die gekweekt worden met Franse bollen zijn nog eerder. 
Tulpenveld in de buurt van Hulst
Tulpenveld in de buurt van Hulst © OZ