ZLM Roompot Tour populairder dan ooit

ZLM Roompot Tour populairder dan ooit
ZLM Roompot Tour populairder dan ooit © Omroep Zeeland
ZLM-Roompottour-presentatie-Bogaert-ZNO160405XC

UCI Nations' Cup

KAMPERLAND - UCI Nations' Cup
Het deelnemersveld van de 21e editie van de ZLM Roompot Tour werd dinsdag gepresenteerd in Kamperland. Aan de wedstrijd doen de beste wielrenners van de wereld mee die jonger dan 23 jaar zijn. De wedstrijd maakt deel uit van de UCI Nations' Cup.

Programma ZLM Roompot Tour
De ZLM Roompottour begint op vrijdag 15 april om 10.00 uur met een ploegentijdrit op Tholen. Daarna (om 16.00 uur) volgt de etappe Kamperland-Zierikzee. Op zaterdag 16 april begint om 12.30 uur de slotetappe met start en finish in Goes.
De wedstrijd is zo populair omdat er in het etappeschema een ploegentijdrit is opgenomen. De ZLM Roompot Tour is de enige wedstrijd in de UCI Nations' Cup met een ploegentijdrit. De ploegentijdrit staat als openingsrit op het programma. Een bewuste keuze volgens Bogaert.
ZLM-Roompottour-presentatie-Bogaert-tijdri-ZNO160405YG

Jose De Cauwer
Een van de sprekers op de avond was de bekende Belgische wielercommentator Jose De Cauwer. Hij lichtte het belang van de koers toe. "Dit is niet zomaar een wedstrijd. Dit zijn de mannen voor de Ronde van Vlaanderen van straks." 
ZLM-Roompottour-presentatie-De-Cauwer-ZNO160405DY

Fabian Cancellara
De ZLM Roompot Tour geldt al jaren als kweekvijver voor jong wielertalent. Op de erelijst staat onder meer de Zwitser Fabian Cancellara. Hij won in 2002. Cancellara groeide uit tot een van de beste renners van zijn generatie.
Luke Rowe uit Wales won de wedstrijd in 2009 en 2011. Hij rijdt nu voor Team Sky en timmert goed aan de weg.

Søren Kragh Andersen
In 2015 was Søren Kragh Andersen uit Denemarken de sterkste in het eindklassement. Hij is nu prof bij Giant Alpecin.
ZLM-Roompottour-presentatie-Andersen-ZNO160405NR