Bevrijdingsfestival Vlissingen wordt anders (video)

Bevrijdingsfestival Vlissingen wordt anders (video)
Bevrijdingsfestival Vlissingen wordt anders (video) © OZ
Bevrijdingsfestival Vlissingen
Bevrijdingsfestival Vlissingen © Omroep Zeeland
VLISSINGEN - Festival
Naast alle optredens die op het Bellamypark plaatsvinden, zijn er tal van activiteiten rondom vrijheid en ligt de nadruk op 'elkaar ontmoeten'. Op het 'Plein van de Vrijheid' kun je bijvoorbeeld speeddaten met veteranen en zijn er verschillende organisaties aanwezig, zoals Amnesty International. Ook is er meer aandacht voor de Randwijklezing. 
Bevrijdingsfestival Vlissingen INT
Van Randwijklezing
“Hoop geven op een nieuwe, betere wereld.” Dat is het thema van de Van Randwijklezing die dit jaar door Ernst Hirsch Ballin zal worden uitgesproken. Hirsch Ballin is Nederlands politicus, oud-minister van Justitie en rechtsgeleerde. 

Voorbereiding

Ook in de voorbereiding naar 5 mei wordt er steeds meer aandacht besteed aan vrijheid. Zo worden er op verschillende plaatsen vrijheidscolleges gegeven. En op een aantal Middelbare scholen worden er tekenworkshops gegeven.
© OZ
Workshops
In de afgelopen periode heeft de Cartoon Movement, in opdracht van Switch, ZB Planbureau en de Cultuurwerf, een aantal van deze workshops gegeven in Zeeland. Cartoonist Tjeerd Royaards gaat met de leerlingen in gesprek over de betekenis van politieke cartoons. Daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag en krijgen ze praktische tips om hun mening over de 'Vier Vrijheden' te tekenen.
© OZ

Cartoonfestival

De deelnemende scholen doen mee aan de jongerenwedstrijd “Teken voor Vrijheid” bij het Nederlands Cartoonfestival in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg. Van 20 mei t/m 25 juni vindt namelijk de 19e editie van het Nederlands Cartoonfestival plaats in Zeeland. 
Bevrijdingsfestival Vlissingen

Cartoon

Met “Teken voor Vrijheid” worden Zeeuwse jongeren dus uitgedaagd een cartoon over vrijheid te maken. Alle inzendingen zijn te zien tijdens het Bevrijdingsfestival op 5 mei in Vlissingen. En daar kiest een professionele jury welke cartoons een plek in de jongerenexpositie verdienen.
© OZ