Zeeland wordt wakker: referendum, klok op hol, motorcrossers

Zeeland wordt wakker: referendum, klok op hol, motorcrossers
Zeeland wordt wakker: referendum, klok op hol, motorcrossers © OZ
Stembiljet gaat de stembus in
Stembiljet gaat de stembus in © OZ

Referendum

OOST-SOUBURG - In Zeeland zou het gisteren gehouden referendum geldig zijn. Het gemiddelde opkomstcijfer van de dertien gemeenten ligt op 31,3 procent. Alleen de gemeenten Hulst, Vlissingen en Terneuzen haalden de kiesdrempel van dertig procent net niet. Twee derde van de Zeeuwse stemmers sprak zich daarbij uit tegen het verdrag met Oekraïne.

Op hol geslagen

De klok van het oude stadhuis in Middelburg is gisteravond op hol geslagen. Elk uur slaat het uurwerk tot wel meer dan honderd keer. En da's lastig als iemand vraagt hoe laat het is. Gisteravond om negen uur raakte deze voorbijganger in ieder geval even in de war toen dat aan hem gevraagd werd.
© OZ
BUL klok stadhuis

Noodgreep

Uit een noodgreep heeft de gemeente gisteravond om elf uur maar de stekker eruit getrokken, om zo omwonenden hun nachtrust te gunnen. De klok staat nu dus stil en slaat niet meer. Later vandaag gaat de gemeente op zoek naar een klokken-expert om het probleem op te lossen.

Motorcrossers

De motorcrossers Jeffrey Poppe en Mike Meedendorp zijn zwaar gedupeerd na de diefstal van hun crossmotoren afgelopen weekend. Door de diefstal missen ze de start van het seizoen, want de motoren waren niet verzekerd. En de 14-jarige Mike had hem nog maar net. Hij had er zelf voor gespaard. 
Mike Meedendorp met een foto van zijn gestolen motor
Mike Meedendorp met een foto van zijn gestolen motor © OZ
BUL gestolen motoren

Weer

LIVE
Weer, verkeer en nieuws; ook op de radio met Remco van Schellen. Luister live mee!