Goes gaat strijd aan met leegstand

Goes gaat strijd aan met leegstand
Goes gaat strijd aan met leegstand © Omroep Zeeland
Grote Markt Goes (archieffoto)
Grote Markt Goes (archieffoto) © OZ
GOES - Smaak van de straat
Vanaf nu kijkt de gemeente of een bepaalde winkel in een straat of gebied past. "Als er bijvoorbeeld in een winkelstraat met bijvoorbeeld veel sport- en lifestylewinkels een pand leeg komt, dan is het slim om dezelfde smaak terug te brengen. Dat past dan in het geheel van de omgeving", legt wethouder Derk Alssema uit.
Actieve benadering
De gemeente gaat ook actief op zoek naar ondernemers. Stel dat er een winkel leeg komt in de omgeving met veel kledingwinkels, dan worden verschillende bedrijven gevraagd naar Goes te komen. "We zeggen die bedrijven dan dat wij een locatie voor ze hebben mochten ze willen verhuizen of uitbreiden en dat ze van harte welkom zijn. We laten die ondernemers ook zien hoe veel bezoekers er bijvoorbeeld zijn. We laten dus ook zien wat Goes te bieden heeft", vertelt Alssema.
Derk Alssema over het nieuwe plan voor de binnenstad
Korting
Voor startende ondernemers komt er een starterssubsidie. Dat betekent dat ze maar 25% reclamebelasting hoeven te betalen. Alssema: "Daarmee proberen we nieuwe ondernemers over de drempel te tillen. Het gaat al snel om een paar honderd euro en dat is veel geld voor een startende ondernemer."
Lege panden
De leegstand in de gemeente Goes is volgens burgemeester René Verhulst niet alarmerend. "Voor het faillissement van de V&D zaten we op 7%. Toch willen we er nu actief op inzetten zodat het niet erger wordt", zegt hij.