Hrieps is er klaar voor (video)

Hrieps is er klaar voor (video)
Hrieps is er klaar voor (video) © OZ
10.30: Hrieps opbouw

Natte sneeuw

GRIJPSKERKE - "We zijn nu zeven dagen bezig. Regen, sneeuw, hagel, alles hebben we voorbij zien komen," vertelt organisator Hugo Kramer. Toch weet hij zeker dat het festivalterrein op tijd af is. "We hebben er wel 's nachts voor door moeten gaan om het op tijd af te krijgen." In totaal 500 vrijwilligers helpen een handje om alles op te zetten, klaar te krijgen en af te breken.
Line-up
Kramer is tevreden met de line-up. Hij is er trots op dat hij voor de rocktent dit jaar de band Still Counting heeft kunnen strikken, die covers brengt van de Deense heavymetalgroep Volbeat. Daarnaast zijn het nieuwe Surrender, de Memphis Maniacs, The Keytones en Mooi Wark de hoofdacts.
Hrieps-varkens
Hrieps-varkens © OZ

Bijna uitverkocht

Het is de 22e editie van Hrieps en ook dit jaar kunnen er maximaal 5000 bezoekers op het terrein. Hrieps kan nog steeds rekenen op trouwe sponsoren, zodat het festival elk jaar een beetje groeit. De prijs voor een kaartje is dit jaar hetzelfde als vorig jaar. Veel Hriepsgangers kochten dit jaar ook een buskaartje; ruim 30 bussen rijden vanuit verschillende locaties naar Grijpskerke en terug.
Surrender
Het is de eerste editie waarop Surrender "nieuwe stijl" optreedt. "Het zal een iets ander optreden worden dan we kennen, een beetje opgevoerd, zeg maar," aldus Kramer. De muziekliefhebbers kunnen hun hart dus ophalen. Ze hoeven zich overigens geen zorgen te maken om de kou, want de tenten worden verwarmd door megagrote kachels. 
10.30: Hrieps opbouw