Goes vraagt inwoners: waar op te bezuinigen?

Goes vraagt inwoners: waar op te bezuinigen?
Goes vraagt inwoners: waar op te bezuinigen? © OZ
Stadskantoor Goes
Stadskantoor Goes © OZ

Bedrag onduidelijk

GOES - Goes weet nog niet precies hoeveel er wordt bezuinigd. Dat wordt in juni bekendgemaakt. Dan moet een eerste opzet voor de begroting voor de komende vier jaar op papier staan. De afgelopen jaren heeft de gemeente al ruim 12 miljoen euro bezuinigd.
Voorzorg
De gemeente zet nu uit voorzorg in op een meerjarig bezuinigingsplan. Volgens een woordvoerder is de nood nog niet aan de man, maar is er wel een redelijke kans op tegenvallers in de toekomst. Zo kan het Gemeentefonds besluiten Goes minder geld te geven. Daarnaast moet de gemeente de komende jaren een aantal grote onderhoudsklussen uitvoeren.
Vragenlijst invullen
Met het oog op de toekomst kunnen inwoners, bedrijven en verenigingen op de website van de gemeente Goes een vragenlijst invullen. Ze kunnen aangeven waar extra geld naar zou moeten gaan en ook waar er het beste bezuinigd kan worden. Mensen zonder internet kunnen de lijst invullen op het stadskantoor.
Uitslagen
De resultaten worden op 17 mei gepresenteerd op het stadskantoor. Er is dan een informatieavond die op 19.30 uur begint.
Tweede ronde
In september is er nog een tweede inspraakronde. Dan worden Goesenaren de bezuinigingsplannen voorgelegd. Op 10 november worden tijdens de begrotingsraad de definitieve bezuinigingen bekendgemaakt.