Gezocht: vrijwilligers voor de brandweer

brandweer mauritshof
brandweer mauritshof © Omroep Zeeland

Vrijwilligers

HOEK - Ploegleider Chris Vinke heeft nog zes vrijwilligers nodig. "Vooral overdag dreigt het nijpend te worden. Mannen, maar zeker ook vrouwen, zijn van harte welkom."

Opleiding

De brandweerpost tussen Hoek en Philippine zoekt actieve mannen en vrouwen die zich willen inzetten voor de lokale veiligheid. Brandweervrijwilligers volgen dezelfde opleidingen als beroepsbrandweermensen, met één verschil: vrijwilligers doen dit werk naast hun gewone dagelijkse werk. Een vrijwilliger ontvangt hiervoor een jaarvergoeding en een uurvergoeding per inzet.
Brandweerpost tien jaar
Open dag
De huidige 18 vrijwilligers hadden een dagvullend programma in elkaar gezet. Kinderen konden, onder begeleiding van leden van de jeugdbrandweer Terneuzen, een 'brandje' blussen. Onder begeleiding van een echte brandweerman mochten kinderen in een container met rook iemand redden.
Demonstraties
Daarnaast werden allerlei demonstraties gegeven. Zo lieten de brandweermensen zien dat een brandende frietpan niet met water mag worden geblust. Dan krijg je namelijk een steekvlam. Met een soort van waterpistool werd getoond hoe door hout, steen en beton kan worden gestraald met water onder hoge druk.
Pendeldienst
Tussen verschillende ophaalpunten en de brandweerpost reed een brandweervoertuig als pendeldienst om bezoekers op te halen en weg te brengen.