Droom TOP spat uiteen: geen Korfbal League

Droom TOP spat uiteen: geen Korfbal League © OZ
Samenvatting TOP Arnemuiden - AW.DTV

Enerverende wedstrijd

ARNEMUIDEN - TOP had de eerste wedstrijd in Amsterdam met 24-21 verloren van AW.DTV en dus moest de ploeg van trainer Arco Goedkoop winnen om kans te blijven houden op promotie. Het werd een enerverend duel met kansen over en weer. TOP kwam al snel met 3-0 achter, maar herpakte zich prima. De bezoekers uit Amsterdam werden goed onder druk gezet en bij een 4-5 achterstand scoorde TOP vijf treffers op rij. Ook in de fase daarna bleef de formatie uit Arnemuiden de betere ploeg, tot de stand van 12-7. Op dat moment leek de wedstrijd van het ene op het andere moment te kantelen en door zes treffers in amper zeven minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. TOP werd vervolgens net op tijd weer wakker en wist toch nog met een kleine voorsprong te gaan rusten: 15-14.

Beslissende fase

Ook in de eerste vijf minuten na rust ging het gelijk op en mocht TOP hopen op een derde en beslissende wedstrijd, maar bij een stand van 20-20 wist AW.DTV een tandje bij te schakelen en liepen de Amsterdammers uit naar 23-20. Dat gat kreeg TOP in de rest van de wedstrijd niet meer gedicht. Het verschil was tien minuten voor tijd zelfs zes punten (23-29), maar dankzij een goede eindfase maakte TOP de eindstand nog wat draaglijker: 29-32. Daarmee is de droom van TOP Arnemuiden uiteen gespat en speelt de ploeg ook in het komende zaalseizoen weer in de Hoofdklasse.

Aanvoerder Jeanine Marijs van TOP Arnemuiden is teleurgesteld, maar ook trots op haar ploeg:

Jeanine Marijs

Trainer Arco Goedkoop van TOP vindt dat zijn ploeg alles heeft gegeven:

Arco Goedkoop
Kristian Huisman geeft het seizoen van TOP ondanks de nederlaag een dikke negen: