Oproep voor een minister van Voedsel

boek voedsel
boek voedsel © Omroep Zeeland

Overhandiging

MIDDELBURG - Lelieveldt schreef het boek over duurzaam eten met de titel De Voedselparadox: Wat ons streven naar beter eten dwarsboomt. Het boek is dit weekend gepresenteerd in de biologische restaurantboerderij 't Hof Welgelegen in Middelburg. Lelieveldt reikte het eerste exemplaar uit aan voedsel-journalist Mac van Dinther van De Volkskrant.

Consument

Volgens Lelieveldt hebben veel consumenten het idee dat het kopen van duurzaam voedsel toch geen zin heeft, omdat niet veel andere mensen dat doen. "Uit cijfers blijkt dat slechts 7 procent van al het verkochte voedsel in Nederland nu biologisch is", zegt de politicoloog. "Terwijl veel meer mensen vinden dat ze eigenlijk milieu- en diervriendelijker moeten eten".
Voedselboek Lelieveldt
Kwaliteit
Een minister van Voedsel heeft macht om brede verbeteringen door te voeren, denkt Lelieveldt. Hij verwijst naar Engeland, waar het kabinet besloten heeft een belasting te gaan heffen op suikerrijke frisdrank, in de strijd tegen overgewicht. In Nederland heeft op dit moment meer dan de helft van de mensen last van overgewicht.