Grote brand bij Weststrate in Goes

Grote brand bij Weststrate in Goes
Grote brand bij Weststrate in Goes © Harry Lavooij
brand-goes-compleet-ZNO160410QL
GOES - Goes-Noord
In de omgeving zijn na de brand duizenden stukjes isolatiemateriaal via de lucht verspreid. Uit Goes-Noord kwamen de meeste meldingen van brokstukken. De Veiligheidsregio Zeeland adviseert bewoners om de stukken niet met blote handen op te rapen, maar alleen met handschoenen. Het materiaal mag in de afvalbak. De brokstukken liggen ook op de sportvelden van 't Schenge in Goes. Alle sportwedstrijden op het sportpark zijn zondag daarom afgelast. 
Lees ook: Afgelasting vanwege brokstukken op sportvelden

Telefoonnummer
De gemeente Goes heeft voor inwoners met vragen naar aanleiding van de brand een speciaal telefoonnummer ingesteld: 0113-249634. Het nummer is vanaf maandagmorgen bereikbaar. De gemeente heeft inmiddels actie ondernomen om de straten, speeltuinen en andere openbare voorzieningen in het gebied schoon te maken. Dat schoonmaken gaat waarschijnlijk nog enkele dagen duren.

Burgemeester Verhulst over de opruimwerkzaamheden:

burgemeester Goes opruimen
Grote brand in Goes
Grote brand in Goes © Omroep Zeeland

Explosies

Tijdens het blussen van de brand waren er verschillende explosies te horen. Dit waren ramen die door de hitte kapot sprongen. In het pand stonden ook andere apparaten die voor explosies konden zorgen. Door onder meer een gastank te koelen zijn verdere explosies door de brandweer voorkomen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.   

Weststrate

Burgemeester Rene Verhulst, die met de familie Weststrate sprak vlak na de brand, spreekt over een groot drama voor het familiebedrijf Weststrate. 

Burgemeester Verhulst over zijn gesprek met getroffen familie:

burgemeester over Wesstrate

Verkeer

Het doorgaande verkeer over de Deltaweg en Nieuwe Rijksweg heeft zondag weinig hinder van de rookontwikkeling gehad. De rotonde Tiendenplein was wel tijdelijk afgesloten. Op de weg lagen verschillende brandweerslangen die voor het transport van water naar de brand zorgden. 
brand-goes-2-ZNO160410RK

Luister hier naar extra nieuwsuitzending van 11:00 uur:

UITZ brandgoes 1100

Luister hier naar extra nieuwsuitzending van 11:30 uur:

UITZ brandgoes 1030

Luister hier naar extra nieuwsuitzending van 10:00 uur:

extrauitzendingbrand10uur
Goes
Goes © Omroep Zeeland