Zeelandia Middelburg toont veerkracht tegen Moerse Boys

Zeelandia Middelburg toont veerkracht tegen Moerse Boys
Zeelandia Middelburg toont veerkracht tegen Moerse Boys © OZ
Samenvatting Zeelandia Middelburg - Moerse Boys

Terechte voorsprong

MIDDELBURG - Zeelandia Middelburg speelde een matige eerste helft op het eigen sportpark. De nummer acht uit de eerste klasse was een maatje te groot voor de ploeg van Daan Eikenhout en ging verdiend met een 0-1 voorsprong de rust in. Daan van den Broek scoorde namens de bezoekers uit een vrije trap. 

Kovacevic belangrijk

In de tweede helft had Zeelandia Middelburg minder dan een minuut nodig om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Kovacevic trof het doel met een schot in de korte hoek. Een kwartier later had de Walcherse formatie ook de voorpsrong te pakken toen Kovacevic opnieuw betrokken was bij een aanval. Een schot van de spits werd nog gered door de keeper, maar in de kluts schoot Moerse Boys-speler Mark Foesenek in eigen goal. 
Rood Kovacevic
In het laatste half uur gebeurde er nog van alles op de Veerse Poort. Invaller Soethout scoorde de 3-1, en Van Winkelhof de 4-1 alvorens Kovacevic nog een rode kaart kreeg voor een grove charge. De overwinning kwam echter geen seconde meer in gevaar waardoor Zeelandia Middelburg nog altijd een goede kans heeft om rechtstreekse degradatie te ontlopen. De voorsprong op Roosendaal blijft drie punten. Die ploeg won zondag verrassend met 3-1 van Beerse Boys. 
Daan Eikenhout na zege op Moerse Boys
Scoreverloop
0-1 Van den Broek (30)
1-1 Kovacevic (46)
2-1 Foesenek (63/ed)
3-1 Soethout (69)
4-1 Van Winkelhof (77)

Bijzonderheden

Kovacevic ontving na 82 minuten rood voor natrappen. 

Opstelling

Van der Maas, Sass, Cabenda, Manahuwa, Koroma, Van de Woestijne, Dogan, Van Winkelhof, Luteijn, Wissel (Soethout/46), Kovacevic
Zeelandia Middelburg
Zeelandia Middelburg © Warda Soethout
Foto: Warda Soethout

— Omroep Zeeland Sport (@omroepzldsport)
">