Sportpark Goes weer open, as bijna opgeruimd

Sportpark Goes weer open, as bijna opgeruimd
Sportpark Goes weer open, as bijna opgeruimd © Omroep Zeeland
brokstukken voetbalveld
brokstukken voetbalveld © OZ
GOES - Trainingen en competities
Op sommige sportvelden, zoals het voetbalveld van v.v. Goes, lag rond het middaguur nog wel as. Het is daarom nog maar de vraag of alle trainingen maandagavond door kunnen gaan. Sporters kunnen daarover het beste contact opnemen met hun club. Dat schrijft de gemeente Goes op haar website.
Tennisclub blijft dicht
Voor de leden van tennisvereniging de Goese Maan in Goes is er geen twijfel: de baan blijft dicht. Het verwijderen van het isolatiemateriaal is hier een stuk lastiger. De baan kan snel beschadigd raken. Een speciaal bedrijf komt de situatie maandagmiddag inventariseren.

— Mark Rijk (@MarkRijk)
">
Tot aan de golfbaan
Burgemeester René Verhulst: "De verpulverde asresten lagen van Goes Noord tot aan de golfbaan in het Goese Meer." De buitendienst van de gemeente ging zondag met veegwagens de woonwijken in voor een schoonmaakactie. Ook maandag wordt er extra geveegd. 
Verhulst over brand
Schoolplein schoongespoeld
De schoolpleinen en speeltoestellen in de Goese Polder waren zondag al afgespoeld door de brandweer. De burgemeester is blij dat ook buurtbewoners de handen uit de mouwen staken en hielpen met opruimen. Verhulst: "Het ziet er daardoor naar uit dat er vandaag niets hoeft te worden afgelast."
Brokstuk in Goes
Brokstuk in Goes © OZ
Groenten weggooien
Bewoners worden aangeraden het isolatiemateriaal met een handschoen op te pakken of weg te spoelen. "Als het spul op je groenten in de tuin is beland, neem dan geen risico en gooi het weg."
In tranen
De Goese burgemeester leeft mee met de eigenaar van het uitgebrand pand en zijn familie. "De heer Weststrate, vrouw en kinderen stonden er machteloos naar te kijken. Met tranen in de ogen zag hij hoe zijn bedrijf binnen een paar uur in vlammen opging. Verschrikkelijk."
brand-goes-2-ZNO160410RK
De oorzaak van de grote brand aan de Deltaweg is nog onduidelijk.