Marjon van Iwaarden: "Ik kan alleen niet grunten"

Marjon van Iwaarden: "Ik kan alleen niet grunten"
Marjon van Iwaarden: "Ik kan alleen niet grunten" © Marjon van Iwaarden
Marjon van Iwaarden op bezoek bij de Muziekmiddag
Marjon van Iwaarden op bezoek bij de Muziekmiddag © Omroep Zeeland

Provincie

OOST-SOUBURG - Zeeland en Marjon horen bij elkaar. Haar liefde voor de provincie bezong ze al in de single Voeten In Het Zand. Marjon: "Ik ben hier niet weg te krijgen. Zelfs niet in die tijd met 2Unlimited. Dat was natuurlijk een heel ander tijdperk."
Grunten
Als ze terugblikt op alles wat ze tot nu toe gedaan heeft in de muziek, kijkt ze tevreden terug: "Het is heel divers, van dance, jazz en folk en nu ben ik uitgekomen op Nederlandstalig. Ik hou van zingen en van veel verschillende dingen doen met m'n stem. Dan pak je ook veel dingen aan. Ik kan alleen niet grunten."
Marjon voor INTERNET

Promoten

Haar naamsbekendheid in het land wordt steeds groter, maar zoiets gaat niet vanzelf. "Mensen in het vak kennen m'n naam. Je moet jezelf steeds promoten, zoveel mogelijk singles uitbrengen en aan de man brengen. Ik wil geen eendagsvlieg, maar een blijver zijn." 
Nederlandstalig
Nederlandstalig repertoire bevalt haar uitstekend. Marjon: "Dit is het! Ik schrijf vaak eigen liedjes, en dat vind ik wat makkelijker in het Nederlands. Het voelt ook goed met de bandleden. Voor ons is Nederlandstalig top om te doen." 
Theatershow
Vorig jaar stond ze voor het eerst in het theater met een eigen show. Dit jaar gaat dat opnieuw gebeuren, op 2 december in De Mythe in Goes. "Het was wel spannend, een sprong in het diepe, maar het was een fijne ervaring met enthousiaste reacties van het publiek."

Marjon van Iwaarden - Altijd Wel Iemand

Figuranten

De nieuwe videoclip voor de single Altijd Wel Iemand is opgenomen in de Timmerfabriek in Vlissingen. Marjon: "Regisseur Xander Koppelmans kwam op het idee figuranten beelden te laten maken met hun smartphones. Die beelden zijn in de clip verwerkt."

Toepasselijk

De keuze voor een cover was een heel bewuste: "Ik vind het een mooi liedje. De tekst is heel toepasselijk, ook op mezelf. Als band hebben we het nummer naar onze eigen hand gezet. Het is zoveel mogelijk onze eigen versie geworden." Méér covers staan even niet in de planning. Marjon: "We zijn bezig met opnames en demo's. De nieuwe single verschijnt in september. Maar de titel verklap ik nog niet."