Voormalige Breskens 43 bijna terug in Nederland

Voormalige Breskens 43 bijna terug in Nederland
Voormalige Breskens 43 bijna terug in Nederland © OZ
Breskens 43 (archief)
Breskens 43 (archief) © OZ
ITEM BR43 terug
Cherbourg
De kotter voer donderdagochtend voor de kust van het Franse Cherbourg. Oud-eigenaar en visser Jaap Albregtse uit Breskens begeleidt de reis van zijn voormalige schip. Volgens Jan Albregtse, de broer van de voormalig eigenaar, komt het schip vrijdagochtend vroeger dan verwacht aan in Zeeland. Uiteindelijk moet het schip door naar Urk waar het weer als vissersschip dienst zal doen.
Beter gevoel
De lage olieprijs is volgens Jan Albregtse verantwoordelijk dat het weer rendabel is om met het schip te vissen. "Je kan weer geld verdienen", zegt Albregtse. Volgens Albregtse heeft zijn broer het naar zijn zin op het schip. "Het is een heel ander gevoel als je je schip wegbrengt dan wanneer je je schip thuisbrengt. Nu heeft hij een beter gevoel daarbij", zegt Albregtse over zijn varende broer.
Afsluiten
Het schip komt eerst naar Stellendam. Jan Albregtse het schip graag nog even zien voordat het doorvaart naar Urk. Albregtse: "Ik kijk er naar uit natuurlijk. Het is voor mij het afsluiten van een bedrijf dat meer dan honderd jaar bestaan heeft."