Zeeland is een evenementenhal rijker (video)

Zeeland is een evenementenhal rijker (video)
Zeeland is een evenementenhal rijker (video) © oz
Studio A58 terugblik

Evenementen

MIDDELBURG - Het gebouw bestaat uit een foyer en een grote, hoge hal. Beide onderdelen kunnen onafhankelijk van elkaar gebruikt worden. In totaal kunnen er maximaal 3000 bezoekers in Studio A58. Het gebouw gaat gebruikt worden voor allerlei evenementen.
Lang geduurd
De opening van Studio A58 betekent een einde aan de leegstand van het gebouw op het ZEP terrein in Middelburg. Sinds de oplevering van het terrein in 2009 zijn er veel plannen voorbijgekomen voor het gebouw, maar de grote evenementenhal is nooit in gebruik geweest. In 2010 wordt theaterondernemer Frans Lievens uit Terneuzen eigenaar.
© Omroep Zeeland

Afspraken

De voorlopige naam van de hal was toen al van ZEP Dome in Music Hall veranderd. Het duurde tot 2015 voordat Lievens officieel de opening van Studio A58 aankondigde. Hij kreeg het pand mee aangeboden in de overname van Middelburgse stadsschouwburg en kreeg te maken met verschillende gemeenteraden die gemaakte afspraken nogal eens bijstelden. Lievens wilde pas verder met het exploiteren van Studio A58 wanneer er een definitieve afspraak voor de schouwburg lag.
Lees ook: Middelburg krijgt groot poppodium op ZEP

Ahoy
Studio A58 is volgens de eigenaar een tussenmaat tussen het Rotterdamse complex Ahoy en een partycentrum. Lievens gaat het, als de start met de nieuwe hal achter de rug is, overigens rustiger aan doen