Met deze tips overleef je morgen de vrijmarkt (video)

Met deze tips overleef je morgen de vrijmarkt (video)
Met deze tips overleef je morgen de vrijmarkt (video) © Omroep Zeeland
Vrijmarkt Koudekerke
Vrijmarkt Koudekerke © Omroep Zeeland

Goed doel

PHILIPPINE - Willie Ekkenbus uit Philippine is zo'n liefhebber. In de zomerperiode probeert ze regelmatig haar rommel aan de man te brengen. Ze is met pensioen en ziet de verkoop als een leuke hobby. "Sommige mensen doen het echt om geld te verdienen. Ik vind het vooral leuk om een praatje met voorbijgangers te houden." Het geld dat ze ophaalt gaat naar een goed doel. "Ik betaal net het inschrijfgeld. De rest gaat rechtstreeks naar dieren in nood."
Willie staat regelmatig op een rommelmarkt om haar meuk te verkopen
Willie staat regelmatig op een rommelmarkt om haar meuk te verkopen © Omroep Zeeland

Rommel

De spullen krijgt ze van bekenden en worden streng gecontroleerd. "Ze moeten echt nog wel verkoopbaar zijn. Het moet er netjes uitzien anders wil geen mens het hebben." Vervolgens vertrekt Willie met een auto vol rommel naar haar bestemming. "Ik ben een van de weinigen die mijn spullen nog op een kleedje neerlegt, anderen nemen tafels en rekken mee."

Tips

Op Koningsdag is het op verschillende plaatsen in Zeeland vrijmarkt. Dat betekent gratis rommel verkopen voor iedereen. Willie heeft nog wel tips voor onervaren verkopers.
Ultieme-rommelmarktverkoper-1-ZNO160418FS

Verkoop

Handige tips, maar Willie raakt niet altijd haar spullen kwijt. Er zijn een paar favorieten die het altijd goed doen.
Ultieme rommelmarktverkoper 2

Outfit

Kleding is volgens Willie ook belangrijk. De standaard rommelmarktverkoper heeft vaak een buideltasje en een fleecetrui aan. "Dat kan handig zijn. Maar een normale broek met ruime zakken is al voldoende, hoor. Goede schoenen is wel echt belangrijk!" Dit jaar is ook een dikke jas met een paraplu onmisbaar.  
Koningsdag
Zelf is Willie op Koningsdag niet te vinden als verkoper op een vrijmarkt. "Koningsdag is voor mij de perfecte dag om zelf lekker langs alle rommel te struinen. Dan zijn er veel mensen die anders nooit op een rommelmarkt staan. Wie weet zitten er nog wel pareltjes tussen."