Zeeland wordt wakker: corruptie, kampioen en walletjes

Zeeland wordt wakker: corruptie, kampioen en walletjes
Zeeland wordt wakker: corruptie, kampioen en walletjes © OZ
OOST-SOUBURG - Corruptiebeschuldiging
Politiek Hulst wil weten of oud-wethouder Paul Weemaes wel of niet wordt vervolgd. Een projectontwikkelaar claimt dat Weemaes destijds 25.000 gulden heeft gekregen om een bouwvergunning te regelen. Weemaes stelt dat dat geld bestemd was voor zijn werk als makelaar, wat hij er altijd naast is blijven doen. Een jaar nadat aangifte is gedaan, is er nog steeds niet besloten of er een zaak van komt. 
© OZ

Kampioen

Rick van Drongelen uit Axel speelt volgend seizoen op het hoogste voetbalniveau van Nederland: de Eeredvisie. De pas 17-jarige Van Drongelen werd gisteravond met Sparta kampioen van de Jupiler League. De schaal die hoort bij het kampioenschap werd overhandigd door een andere Zeeuw, bondscoach en oud-Spartaan Danny Blind. 
© OZ
Walletjes
Zeeuws-Vlamingen eten van twee walletjes. Tenminste, als het op de zorg aankomt. Dat werd maandag geconcludeerd op een bijeenkomst van de Commissie Toekomstige Zorg Zeeland in Terneuzen. Aan de ene kant wijken ze voor goede zorg graag uit naar Vlaamse ziekenhuizen. Aan de andere kant willen ze graag dat het ziekenhuis in Terneuzen behouden blijft.
ITEM bijeenkomst zorg terneuzen
glasaal
glasaal © oz

Alen

In het Veerse Meer worden vrijdag 350.000 glasaaltjes uitgezet. De piepkleine palinkjes worden met een vrachtwagen aangevoerd, en met een boot bij Wolphaartsdijk uitgezet.

Weer

LIVE
Weer, verkeer en nieuws; ook op de radio met Remco van Schellen. Luister live mee!