'Als je dit soort koersen kunt winnen ben je een supertalent'

'Als je dit soort koersen kunt winnen ben je een supertalent'
'Als je dit soort koersen kunt winnen ben je een supertalent' © OZ
Jarno Mobach op het podium van Parijs-Roubaix
Jarno Mobach op het podium van Parijs-Roubaix © OZ

Rinus Verboom

OOST-SOUBURG - De junioren reden zondag, op dezelfde dag als de profs, hun versie van Parijs-Roubaix. Mobach reed ijzersterk en kwam op de wielerbaan in Roubaix solo over de streep. "Als je dit soort wedstrijden kunt winnen ben je in mijn ogen een supertalent", zegt ploegleider Rinus Verboom uit Goes die actief is bij Willebrord Wil Vooruit. Dat is de vereniging waar Mobach vorig jaar nog voor reed. "Hij kan heel goed alleen rijden, hij rijdt goed in glooiend gebied en dit kan hij nu ook al."
Rinus Verboom
Rinus Verboom © Willebrord Wil Vooruit
ITEM Rinus Verboom over Jarno Mobach
Foto: Willebrord Wil Vooruit

Johnny Hoogerland
Wielrenner Johnny Hoogerland van Team Roompot Oranje Peloton is ook onder de indruk van de prestatie van Mobach, maar waakt voor euforie. "Hij moet niet gek gemaakt worden", vindt Hoogerland. "Als je zoiets wint ben je zeker een talent, daar hoeven we niet aan te twijfelen. Maar het zijn nog maar de junioren. Ik vraag me wel af hoe ver hij al is met training en of hij fysiek verder is dan de rest. Dat is niet om iets af te doen aan zijn prestatie." Hoogerland won vijftien jaar geleden zelf als junior de Ronde van Vlaanderen en werd in 2005 tweede in Parijs-Roubaix bij de beloften.

Hoogerland over Mobach
Hoogerland over Mobach © OZ
ITEM Johnny Hoogerland over Jarno Mobach

Patrick Tolhoek

Oud-renner Patrick Tolhoek uit Yerseke kent Mobach als een rustige, verstandige jongen en vindt het geweldig dat hij deze koers op zijn naam heeft geschreven. "Parijs-Roubaix bij de junioren winnen is niet niks. Dit is geweldig voor hem en voor de Zeeuwse sport."
Patrick Tolhoek
Patrick Tolhoek © OZ
ITEM Patrick Tolhoek over Jarno Mobach

Frits Bakker

Oud-wielerjournalist Frits Bakker uit Terneuzen denk dat de naam van Mobach door deze zege direct gevestigd is. "Het is een ontzettend zware koers met al die kasseien en in het verleden was het ook vaak zo dat de junioren die deze wedstrijd wonnen uitgroeiden tot sterke profs. Dus het is een fantastische overwinning voor een 17-jarige jongen, zeker als je kijkt naar de manier waarop hij wint." Bakker kent de familie van Jarno Mobach goed. "Zijn vader Jan en oom Rolf waren ook sterke renners met een goed karakter, maar Jarno heeft veel meer talent in combinatie met datzelfde karakter."
Frits Bakker over zege Jarno Mobach
Frits Bakker over zege Jarno Mobach © OZ
ITEM Frits Bakker over Jarno Mobach
Edwald Martijn
Jarno Mobach heeft sinds enkele maanden een eigen fanclub in Philippine. Edwald Martijn was daar één van de initiatiefnemers toe. "We hebben zijn overwinning natuurlijk gevierd zondagavond in het dorp", zegt Martijn. "Donderdag ben ik met Jarno het parcours gaan verkennen en toen voorspelde ik al dat hij op het podium zou kunnen eindigen. Of de fanclub door deze zege gaat groeien? Jarno is nu een beetje van iedereen en dat is mooi. Voor de aankomende Junioren Driedaagse van Axel hebben we een bus geregeld en die zit in ieder geval al vol. We hebben natuurlijk niet voor zomaar iemand een fanclub opgericht."
Edwald Martijn
Edwald Martijn © OZ
ITEM Edwald Martijn over Jarno Mobach
Winnaars Parijs-Roubaix junioren
Winnaars Parijs-Roubaix junioren © OZ