Populariteit Zeeuwse vakantiewoningen blijft stijgen (video)

Populariteit Zeeuwse vakantiewoningen blijft stijgen (video)
Populariteit Zeeuwse vakantiewoningen blijft stijgen (video) © OZ
Paul en Dicky genieten in hun vakantiehuis
Paul en Dicky genieten in hun vakantiehuis © OZ

Groei

NIEUWVLIET-BAD - Dat de populariteit van vakantiewoningen toeneemt merken ze ook bij Landal Strand Resort in Nieuwvliet-Bad. Het park bestaat pas vier jaar maar loopt goed. "Dit jaar lopen we ook weer voor op de boekingen van vorig jaar," zegt general manager Jeroen Jongerius. "Dus wij zien een goede groei." 
"Voor ons geen camping"
Paul en Dicky Ruitenberg uit Sliedrecht zweren bij vakantie in een vakantiehuis. En dan bij voorkeur in Nieuwvliet-Bad, in huisje nummer 60. Ze moeten er niet aan denken om in een tent te slapen. "Dan loop je zo met dat wc-rolletje over de camping. Nee hoor, dat hoeft van mij niet," zegt Dicky hoofdschuddend. Voor Paul is de luxe die het verblijf in een huisje met zich meebrengt een van de grote voordelen.
Toerisme ontwikkelingen
Trend
De CBS cijfers laten een trend zien die al langer aan de hand is, aldus VVV directeur Patrick Polie. "De behoefte aan luxe neemt wat toe. We zijn thuis van alle gemakken voorzien en dat willen we op vakantie ook. Campings spelen daar ook wel op in door meer luxe aan te bieden."
Gepimpte camping
''Jongeren willen meer," zegt eigenaar Emile Hirdes. Om de camping rendabel te houden, moest het roer om. "Sinds vorig jaar bieden we nu ook luxe safaritenten, tipi's en twee gepimpte caravans aan. En dat liep goed. We zetten er dit jaar weer drie safaritenten bij." 
Safaritenten zijn de toekomst van camping Gorishoek
Safaritenten zijn de toekomst van camping Gorishoek © OZ
Meer Nederlanders
Het is bij zo'n investering wel zaak dat de toeristen blijven komen. Uit de cijfers van het CBS blijkt dat Zeeland bij de buitenlandse toeristen wel populair was, maar dat de Nederlandse toerist minder in de provincie verbleef in 2015. "Daar moeten we echt inspanningen voor doen om dat weer te veranderen," zegt Polie. 
Toerisme ontwikkelingen