Zeeland wordt wakker: drugs, FFA en picknicktafel

Zeeland wordt wakker: drugs, FFA en picknicktafel
Zeeland wordt wakker: drugs, FFA en picknicktafel © OZ
Bedrijfspand Sint Philipsland
Bedrijfspand Sint Philipsland © OZ
OOST-SOUBURG - Kilo's coke
In Sint Philipsland zijn dinsdagmiddag bij een inval in een bedrijfsloods honderden kilo's cocaïne gevonden. Vijf personen zijn aangehouden. De drugs zijn net als twee vrachtwagens, drie personenauto's en een groot geldbedrag in beslag genomen. De actie in Sint Philipsland heeft te maken met een veel omvattend onderzoek naar drugs. 
Omwonende over inval in Sint Philipsland
© OZ

Cocaïneboot

De politie heeft twee mensen opgepakt voor betrokkenheid bij de smokkel van 1200 kilo cocaïne via een sportvisboot die begin dit jaar aanspoelde in Cadzand-Bad. Een van de arrestanten is een 51-jarige man uit gemeente Moerdijk die een tak van motorclub No Surrender leidt. De andere verdachte is een man uit de gemeente Bergen op Zoom.
Poster FFA langs de Schroeweg in Middelburg
Poster FFA langs de Schroeweg in Middelburg © OZ

Demonstreren

Op de dag van de uitreiking van de Four Freedoms Awards mag van burgemeester Bergmann worden gedemonstreerd op de Dam. De rechts-radicale groepering Voorpost is blij met die mogelijkheid. Voorpost is fel gekant tegen de toekenning van de Four Freedoms Medal aan Angela Merkel.
picknicktafel kort

Picknicktafel

De Stadstuin in Goes moet een ontmoetingsplek worden voor Goes. Nu is het vooral nog een plek waar alleen wordt getuinierd. Een speciale picknicktafel die ook geschikt is voor rolstoelgebruikers moet daar verandering in brengen.
Weer
Vandaag wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Later vanmiddag en vanavond kan er plaatselijk een stevige bui vallen. Er staat vandaag weinig wind en het wordt ongeveer vijftien graden.