Bevrijdingsfestival 'meer' in het teken van vrijheid (video)

Bevrijdingsfestival 'meer' in het teken van vrijheid (video)
Bevrijdingsfestival 'meer' in het teken van vrijheid (video) © OZ
Bevrijdingsfestival-ZNO160505FN

Vrijheid

VLISSINGEN - De organisatie wilde dat het festival dit jaar veel meer zou worden dan alleen een muziekfestijn. Er moest ook veel aandacht zijn voor vrijheid in al zijn facetten. Er was onder meer een 'Plein van de Vrijheid' waar diverse organisaties, onder meer Amnesty International, aanwezig waren. Ook kon je 'speeddaten' met veteranen.
© OZ
ITEM Bevrijdingsfestival

Extra treinen

Gezien de weersverwachting werd in Vlissingen veel publiek verwacht. De NS zette extra treinen in om ervoor te zorgen dat iedereen ook weer netjes thuiskomt. Het gaat om drie Sprinters die rijden in de late uurtjes met Goes als eindbestemming, de laatste om 0.36 uur.
Bevrijdingsfestival Vlissingen
Bevrijdingsfestival Vlissingen © Omroep Zeeland
Van Randwijklezing
Bevrijdingsdag begint in Vlissingen traditioneel met de Van Randwijklezing. Dat is een toespraak, genoemd naar journalist en verzetheld H.M. van Randwijk, die in het teken staat vrijheid en verdraagzaamheden. Dit jaar hield voormalig minister en rechtsgeleerde Ernst Hirsch Ballin de lezing. Zijn thema: Hoop geven op een nieuwe, betere wereld. 
Muziek
De muziek blijft wel belangrijk, en speelt op het festival een belangrijke rol. In Vlissingen zijn er onder meer optredens van de Zeeuwse Pep & Rash, The Juke Joints, Crooks, Zuco 103, Diggy Dex en the Handsome Poets. Het festival wordt afgesloten met een optreden van de populaire Kenny B.

— Thomas Siahaya (@siahaya)
">