Leider No Surrender opgepakt voor cocaïneboot Cadzand

© OZ

Vuurwapen

BERGEN OP ZOOM - De andere verdachte is een 62-jarige man uit de gemeente Bergen op Zoom. In de woning waar de opgepakte voorman van No Surrender verbleef, zijn onder meer drugs en een geladen vuurwapen aangetroffen.

11 mensen

Bij doorzoekingen in Barendrecht, Bad Nieuweschans en Rotterdam zijn ook diverse goederen in beslag genomen, zoals laptops, telefoons, USB-sticks, bankpassen en administratie. In totaal zijn er nu 11 mensen opgepakt voor de smokkel van de partij cocaïne ter waarde van 30 miljoen euro.

'Marian V'

Medio maart werden in de zaak ook al twee mannen aangehouden. Het ging toen om een 41-jarige Winschotenaar en een 45-jarige man die werd opgepakt in het Oost-Groningse Oldambt. Beide zijn bemanningsleden van de sleepboot 'Marian V'.

Overgeheveld

Die sleepboot vertrok eind december 2015 vanuit Paramaribo naar Rotterdam. Vermoedelijk is vanaf deze sleper de partij cocaïne overgeheveld op het sportvisbootje de ‘Zeeland’.

Storm

Het sportvisbootje kwam op 15 januari door een storm in de problemen. De KNRM redde de vier bemanningsleden. Het bootje spoelde stuurloos aan op het strand van Cadzand-Bad. Op het bootje vonden politie en douane de grote partij drugs. De schipper van het vaartuig werd dezelfde dag al aangehouden.