Klomppop breekt met traditie voor zonovergoten editie (video)

Klomppop breekt met traditie voor zonovergoten editie (video)
Klomppop breekt met traditie voor zonovergoten editie (video) © organisatie Klomppop
Klomppopalsnog
Zonovergoten editie voor Klomppop
Zonovergoten editie voor Klomppop © organisatie Klomppop

Weekend

OVEZANDE - De organisatie besloot eerder uit te wijken naar dit weekend. Hemelvaartsdag viel namelijk gelijk met Bevrijdingsdag en omdat Klomppop niet wilde concurreren met het Bevrijdingsfestival in Vlissingen is voor een andere datum gekozen.

Festivalweekend

Door deze verschuiving is dit weekend een echt festivalweekend geworden in Ovezande, want zondag 8 mei vindt aansluitend het jaarlijkse Straatfestival plaats. De organisatie mikt er dan ook op dat bezoekers blijven overnachten op de festivalcamping en kiezen voor beide evenementen in Ovezande.
© OZ
Drie tenten 
Het is inmiddels de 36ste editie van Klomppop en daarmee is het festival naast Anywave in Zierikzee het oudste festival van Zeeland. Voor Klomppop zijn in totaal drie festivaltenten opgetrokken voor meer dan twaalf uur muziek.
Optredens
De line-up van Klomppop bestaat onder meer uit PEER, The Hot Sprockets, Dazzled Sticks en Indian Askin. Het festival wordt afgesloten door The Sore Losers uit België.  
© OZ

Powertoolracen

Tijdens Klomppop ziet ook het eerste Open Zeeuwse Kampioenschap Powertoolracen het levenslicht. Powertools zijn natuurlijk elektrische apparaten, die zijn omgebouwd tot race-auto's. Deze racemonsters worden op een houten baan gezet van twintig meter lengte. Op die baan strijden de makers van die apparaten om de snelste tijd met zo'n powertool. Klomppop organiseert de ludieke wedstrijd in samenwerking met de Loco Loco Discoshow, de dj’s die één van de tenten vullen tijdens het festival, en Nozem Oil.

— Mark Rijk (@MarkRijk)
">