Zeeland wordt wakker: Brand, balen en parkeren

Zeeland wordt wakker: Brand, balen en parkeren
Zeeland wordt wakker: Brand, balen en parkeren © OZ
Schuur in Koudekerke uitgebrand
Schuur in Koudekerke uitgebrand © OZ
OOST-SOUBURG - Brand
Een schuur aan de Meinersweg bij Koudekerke is woensdagavond door een brand volledig verwoest. Bij de brand is asbest vrijgekomen. Het vuur werd rond 22.30 uur ontdekt. Bij aankomst van de brandweer stond de schuur volledig in brand en was niet meer te redden. 
© OZ

Asielzoekers Baskensburg

Speelcircus Bambini in Vlissingen baalt van het plan voor een asielzoekerscentrum op de sportvelden van Baskensburg. Daardoor belanden vergevorderde plannen voor uitbreiding nu noodgedwongen in de koelkast. De gemeente Vlissingen lanceerde gisteren het plan voor de opvang van 300 vluchtelingen. 
de nieuwe parkeerautomaat
de nieuwe parkeerautomaat © OZ

Betaald parkeren

Inwoners van Middelburg zijn in actie gekomen tegen het plan van de gemeente om betaald parkeren in te voeren op het parkeerterrein bij Ramsburg, vlakbij de binnenstad. Ze hebben een petitie op touw gezet, want binnenstadbewoners en mensen die er werken zetten er al jaren gratis de auto weg, en ze vinden dat dat zo moet blijven.
© OZ

Breskens 43

Het voormalige vissersschip de Breskens 43 wordt morgenvroeg verwacht in de haven van Stellendam. De BR 43 heeft er dan een avontuur als bewakingsvoertuig in Zuid-Afrika en een reis van een maand vanuit Kaapstad opzitten. Het schip keert onder meer terug omdat door de lage olieprijzen vissen in Nederland weer rendabeler is geworden. 
Weer
Vandaag wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af. Vanmiddag kan er lokaal een regen- of onweersbui ontstaan. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind en het wordt ongeveer 16 graden.