Deen Stokbro wint 3e etappe ZLM Roompot tour, eindzege Noorwegen

Deen Stokbro wint 3e etappe ZLM Roompot tour, eindzege Noorwegen
Deen Stokbro wint 3e etappe ZLM Roompot tour, eindzege Noorwegen © Omroep Zeeland
Uitzending ZLM Roompot tour

Eerste kopgroep

De eerste kopgroep van de dag ontstond vlak voor de Zeelandbrug. Michael Paluta uit Polen, de Kazach Yevgenly Gidich en Gregory Daniel uit de Verenigde Staten fietsten een maximale voorsprong van 2.35’ bij elkaar, maar na 52 kilometer werden zij ingelopen door een groep van zo’n 70 renners. 

Gunst

Op 77 kilometer van de finish reed de Fransman Nans Peeters weg uit het peloton, samen met Davy Gunst uit Yerseke. Peeters en Gunst kregen gezelschap van Przemyslaw Kasperkiewic uit Polen en de Chileen Jose Luis Rodriguez, die voor het mixed team rijdt. Kasperkiewic kon het tempo van de kopgroep niet volgen en haakte al snel weer af. De drie vluchters hadden op de eerste passage op de Kattendijksedijk na 138 kilometer koers een voorsprong van 1.15’.
Ingerekend
In de eerste plaatselijke omloop rond Goes was het gedaan met de vlucht van Gunst, Rodriguez en Peeters. De Italiaanse en Noorse ploegen trokken het peloton op een lang lint en op 20 kilometer van de streep werden de drie ingerekend.

Tempo

In de laatste kilometers probeerden diverse renners nog weg te komen, maar onder het bewind van Noorwegen lag het tempo te hoog om te ontsnappen. De Italiaan Filippo Ganna pakte nog wel een seconde of tien, maar ook hij kon een massasprint niet voorkomen. Stokbro was daarin uiteindelijk de rapste, voor de Spanjaard Ivan Garcia Cortina en Aksel Nömmela uit Estland.

— Omroep Zeeland Sport (@omroepzldsport)
">
UCI Nations Cup
De eindzege in de ZLM Roompot tour ging naar Noorwegen in de persoon van Amund Jansen Grøndahl. De Noorse formatie legde de basis voor de overwinning in de ploegentijdrit op vrijdag. Grøndahl zag in de tweede etappe zijn leiderstrui niet in gevaar komen en ook in de derde etappe bleef de trui om zijn schouders. De ZLM Roompot tour maakt deel uit van de UCI Nations Cup voor renners onder de 23 jaar. Noorwegen neemt door de overwinning de leiding over in het algemeen klassement van Slovenië. Nederland staat op de 10e plaats in de tussenstand. 

— Omroep Zeeland Sport (@omroepzldsport)
">

VIDEO De mooiste beelden van de ZLM Roompot Tour op muziek

ZLM muziek 2