Politie groot fan van social media (video)

Politie groot fan van social media (video)
Politie groot fan van social media (video) © OZ
Beloonde burger 2

Transparante politie

VLISSINGEN - De politie Zeeland/West-Brabant deelt steeds meer via social media. Een oproepje op Facebook om uit te kijken naar een gestolen scooter, maar ook een verslag van een agent over een onstuimige uitgaansnacht. Het hoort er beide bij volgens Ronald Weydema. "Veiligheidsbeleving is ook een transparante politie. Daarom laten we ook zien wat we doen. En ja, soms roepen we via social media de hulp van de burger in." 

Opsporingswerk

De districtschef denkt dat we slechts aan het begin van deze ontwikkeling staan. "Social media zullen in de toekomst niet alleen gebruikt worden om te communiceren met het publiek, maar in toenemende mate ook belangrijk zijn in ons opsporingswerk."
© omroep zeeland

Beloonde Burger

31 mei organiseert politie Zeeland/West-Brabant een 'Beloonde Burger' bijeenkomst om Zeeuwen te bedanken die hulp hebben verleend aan iemand in nood of de politie hebben geholpen bij het aanhouden van iemand tijdens een heterdaad-situatie. Op die manier wil de politie laten merken hoe belangrijk ze de samenwerking met het publiek vindt, zegt Ronald Weydema. "We laten de genodigden zien dat vaak al heel veel werk is verzet, voordat iemand bijvoorbeeld wordt aangehouden."
© omroep zeeland

45 Zeeuwen

Het is de vierde keer dat de politie een bedankavond in Zeeland houdt. Er zijn zo'n 45 Zeeuwen uitgenodigd die worden ontvangen in het trainingscentrum van de politie in Vlissingen-Oost.