Dubbel gevoel Tolhoek bij debuut in Amstel Gold Race

Dubbel gevoel Tolhoek bij debuut in Amstel Gold Race
Dubbel gevoel Tolhoek bij debuut in Amstel Gold Race © Team Roompot

Balen

BERG EN TERBLIJT - Balen
Tolhoek uit Yerseke eindigde op de 107e plaats, op 8.49' van winnaar Enrico Gasparotto. " Ik wilde heel graag met de eerste ontsnapping mee. Ik baal ervan dat het niet gelukt is." 

VIDEO: Antwan Tolhoek over Amstel Gold Race

Amstel Gold Race interview1

Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik

De ploegleiding van Roompot Oranje Peloton is tevreden over de ontwikkeling van Tolhoek. De renner uit Yerseke mag ook starten in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. "Het is echt geweldig dat ik nu al deze wedstrijden mag rijden", zegt Tolhoek die van plan is om in de Waalse Pijl en Luik-Basenaken-Luik de aanval te zoeken. 
Feest
Bij de ploeg van Marco Minnaard uit Wemeldinge was het feest, want zijn ploeggenoot Enrico Gasparatto uit Italie won de Amstel Gold Race. Zelf eindigde Minnaard als voorlaatste. Hij werd 119e op 15.49' . Toch was zijn stemming er niet minder om. "Dit is echt geweldig om mee te maken", aldus Minnaard.

VIDEO: Feest bij Wanty-Groupe Gobert, de ploeg van Marco Minnaard

Amstel Gold Race Marco Minnaard
Hoogerland
Johnny Hoogerland uit Langeweegje haalde de finish niet. De renner van Roompot Oranje Peloton stapte na 230 kilometer uit koers. " Ik was na 200 kilometer helemaal leeg", aldus Hoogerland die topft aan de koers begon. "Dit is gewoon een zware wedstrijd. Zeker met dat draaien en keren. En er werd heel hard gereden."
Hoogerland baalde dat er niemand van zijn ploeg deel uitmaakte van de eerste vluicht. " Dat hebben we wel een uur lang geprobeerd,. Daar zal nog wel over nagesproken worden." De eerstvolgende wedstrijd voor Hoogerland is de Waalse Pijl.

VIDEO: Johnny Hoogerland over Amstel Gold Race

Amstel Gold Race Johnny Hoogerland