Zeeland wordt wakker: Friet, herrie en festival

Zeeland wordt wakker: Friet, herrie en festival
Zeeland wordt wakker: Friet, herrie en festival © oz
Bord friet
Bord friet © OZ

Frietjes

OOST-SOUBURG - Topkok Sergio Herman uit Sluis opent nog dit jaar vijf locaties waar hij friet gaat verkopen. In het zogenoemde 'Frites Atelier' gaat hij aardappelen van diverse Zeeuwse rassen gebruiken. Hij serveert er biologische groente bij, geteeld bij Hof Welgelegen in Middelburg. Sergio zegt dat ie zijn hele leven al dol is op friet, en dat echt goed bakken nog niet zo makkelijk is
© Omroep Zeeland

Geluid

De Raad van State buigt zich komende tijd over de vraag of Scheepswerf Reimerswaal in Hansweert gewoon geluid maakt of geluidsoverlast veroorzaakt. Een aantal omwonenden beweert er zelfs slecht van te slapen. De werf wijst erop dat nooit daadwerkelijk overlast is geconstateerd.
Jan-Willem van Dries
Jan-Willem van Dries © OZ

Zeeuwse roots

Zo'n 500 Zeeuwse ondernemers hingen gisteravond tijdens het Contacta Congres aan de lip van Jan-Willem van den Dries. Deze geboren en getogen Zeeuw heeft een topfunctie bij Amazon in Londen. Hij adviseerde zijn gehoor trouw te blijven aan de Zeeuwse roots, dus met een no-nonsense aanpak: nuchter, puur en eerlijk.
Opbouw jubileumeditie Dijkrock
Opbouw jubileumeditie Dijkrock © OZ
Festival
Dijkrock in Rilland begint vanavond, en duurt deze keer drie dagen. Dat is ter ere van het 25-jarig jubileum van het festival waarmee het Zeeuwse festivalseizoen begint. 

Weer

Vanochtend regent het, maar vanmiddag trekt de regen weg. Vanmiddag breekt de zon soms door, maar kan er lokaal nog een bui vallen. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind en het wordt maximaal 16 graden.