Een kunstige beestenbende in Vlissingen (video)

Een kunstige beestenbende in Vlissingen (video)
Een kunstige beestenbende in Vlissingen (video) © OZ
Margo en haar hond Umy doen aan doggydancen
Margo en haar hond Umy doen aan doggydancen © OZ

Doggydancen

VLISSINGEN - Margo Nije en haar hond Umy uit Oudelande doen pas sinds een jaar aan doggydancen en deden nu al mee voor een finaleplek. Beiden zijn van tevoren erg gespannen, want hoe zij het op het podium zullen doen is nog maar de vraag, omdat het hun eerste show is.

Plezier

Voor Margo maakt het ook eigenlijk niet uit, meedoen is voor haar belangrijker dan winnen. "Als we samen plezier hebben, hoop ik dat we vaker shows kunnen lopen. Gewoon omdat we dat leuk vinden, niet om er iets mee te winnen."
voorronde kunstbende

Zenuwen

De Zeeuwse vrienden Fabian en Mike denken daar iets anders over. Het tweetal doet in de categorie muziek mee met een eigen geschreven nummer. Zij willen best winnen en schatten hun kansen best hoog in. "Ik denk zo'n 80 procent," zegt Fabian, de zanger van het duo. Hij is niet echt zenuwachtig, ook al zingt hij niet vaak voor een groot publiek. Gitarist Mike is dat wel gewend, dus hij heeft helemaal geen last van zenuwen.
Voorronde-kunstbende-ZNO160417IU

De finalisten

De winnaars van de Kunstbende Zeeland worden begeleid om hun talent verder te ontwikkelen. Ze krijgen een aantal stimuleringsprijzen, zoals coaching, studiotijd en een optreden op verschillende Zeeuwse festival. De gelukkigen dit jaar zijn:
Jona Biemans, Goes (expo)
Oscar Scheepers, Koewacht (taal)
Watermeisjes, Wahine Wisse, Jamie Blommaert, Katiana Loukias, Floor Elshout, Yerseke (film)
Sam Rem, Vlissingen (DJ)
Meisjesnamen, Hannah en Claire Vrijenkoek, Breda (theater)
Pien Vroonland, Borsele (fashion)
Anouska Cevaal, Vlissingen (dans)
Mille Manos, Stijn Cappetijn, Pim Meerdink, Femke Bun, Geert Roks, Hulst e.o. (muziek)