Corné de Koning roeit zich warm voor Paralympics (video)

Corné de Koning roeit zich warm voor Paralympics (video)
Corné de Koning roeit zich warm voor Paralympics (video) © OZ
Corne-de-Koning-ZNO160419HF
AMSTERDAM - Paralympische droom
Corné de Koning heeft een aangeboren groeiafwijking waardoor zijn linkerbeen dertig centimeter korter is dan zijn rechterbeen. Sinds hij begon met pararoeien, zit hij steevast in de boot met Esther van Loos. Samen werden ze de afgelopen drie WK's telkens vijfde. Nu hoopt het duo in Rio de Janeiro op het podium te kunnen komen. 
Corné de Koning en Esther van der Loos
Corné de Koning en Esther van der Loos © OZ
Goede vorm
Met de vorm van het tweetal zit het wel goed. In april wonnen ze goud in Italië bij een World Cup wedstrijd. ''Onze grootste overwinning tot nu toe'', zei De Koning toen. Hij bereidt zich in Amsterdam voor op de Spelen, waar hij bij de nationale roeibond alle faciliteiten heeft om nog beter te kunnen worden. Op zijn werk heeft hij een half jaar onbetaald verlof genomen. ''Veel staat in het teken van Rio de Janeiro''.
Zeeuwen op de spelen
Corné de Koning is de enige Zeeuwse paralympiër die in Rio in actie komt. Rolstoelbasketballer Mark Aalders had zich met de nationale ploeg ook geplaatst, maar kan door een armblessure niet meedoen. Op de Olympische Spelen komt hoogst waarschijnlijk alleen dressuurruiter Hans Peter Minderhoud uit Westkapelle in actie.