Toekomst ZLM Roompot tour is onzeker (video)

Toekomst ZLM Roompot tour is onzeker (video)
Toekomst ZLM Roompot tour is onzeker (video)
Toekomst ZLM Roompottour Bogaert 1b

Terug naar één dag?

ZIERIKZEE - Als de organisatie er niet in slaagt om een opvolger te vinden voor Roompot Vakanties, zal de wedstrijd in 2017 uit één wedstrijddag bestaan. "Dan moeten we terug naar één dag anders is het financieel niet te behappen", zegt Eddie Bogaert, voorzitter van de organisatie.
Toekomst ZLM Roompottour Bogaert 2

Niet pessimistisch

Wat er gebeurt als ZLM stopt is nog 'koffiedik kijken', zegt Bogaert. "Ik ben niet pessimistisch over het vinden van nieuwe geldschieters, maar het moet wel gebeuren."

Dun in Zeeland

Dat Zeeuwse wielerorganisaties in zwaar weer zitten is niet nieuw. Zo verdween dit jaar de Ronde van Zeeland van de kalender, de enige Zeeuwse profkoers. In 2014 moest de vrouwenwedstrijd Ster Zeeuwsche Eilanden afhaken omdat men de begroting niet rond kreeg. "Als wij afhaken door dit soort zaken, wordt het wel heel dun in Zeeland. Laten we hopen dat het niet gaat gebeuren."
Toekomst ZLM Roompottour Bogaert 3

Beste renners

Vrijdag is de 21e editie van de ZLM Roompot tour begonnen. Aan deze tweedaagse wielerwedstrijd doen de beste renners ter wereld mee die jonger zijn dan 23 jaar. De eerste etappe, een ploegentijdrit op Tholen, werd gewonnen door het Noorse team.  

Nations' Cup

De ZLM Roompot tour is de enige Nederlandse wedstrijd die deel uitmaakt van de UCI Nations' Cup. Dat is een competitie met wedstrijden door heel Europa.