Fabio Jakobsen sprint naar zege in tweede etappe ZLM Roompot tour (video)

Fabio Jakobsen sprint naar zege in tweede etappe ZLM Roompot tour (video)
Fabio Jakobsen sprint naar zege in tweede etappe ZLM Roompot tour (video) © OZ
Samenvatting 2e etappe ZLM Roompot Tour
De Nederlander Fabio Jakobsen sprintte naar de zege in de 2e etappe van de ZLM Roompot Tour
De Nederlander Fabio Jakobsen sprintte naar de zege in de 2e etappe van de ZLM Roompot Tour © OZ
Fabio Jakobsen wint 2e etappe ZLM Roompot Tour

Barre weersomstandigheden

ZIERIKZEE - De barre weersomstandigheden zorgde vanaf de start voor veel valpartijen. Na een van die massale valpartijen, waarbij de Britse favoriet Jonathan Dibben op moest geven, neutraliseerde de organisatie de wedstrijd om hulpdiensten de ruimte te geven. Pas na vijftig kilometer koers kwam de wedstrijd los. Het peloton brak in verschillende stukken en er ontstond een grote kopgroep van zo'n 40 renners.

— Wijkagent Schouwen01 (@wa_Schouwen01)
">

Massasprint

Op 20 kilometer van de finish sloot een tweede groep aan bij het eerste peloton. Diverse renners probeerden nog te ontsnappen, maar ongeveer 40 renners meldden zich uiteindelijk in Zierikzee voor een massasprint. Die kwam er door een valpartij op 700 meter van de finish niet. Cees Bol, de beoogde Nederlandse sprinter, raakte achterop waardoor Jakobsen voor zijn kans mocht gaan. Op de streep klopte de renner uit Heukelum de Italiaan Simone Consonni en Ivan Garcia Cortina uit Spanje. De Noor Amund Grøndahl werd achtste en blijft leider in het algemeen klassement.
Reactie Fabio Jakobsen

Gunst

Davy Gunst kwam in de grote groep aan in Zierikzee. De renner uit Yerseke viel niet, maar zat wel achter de valpartij. Net na de finish vertelde Gunst aan verslaggever Piet Eversdijk dat hij het koud had gehad.
Davy Gunst na 2e etappe ZLM Roompot Tour

— Omroep Zeeland Sport (@omroepzldsport)
">