Flyeren voor en tegen Merkel en de Four Freedoms Awards (video)

Flyeren voor en tegen Merkel en de Four Freedoms Awards (video)
Flyeren voor en tegen Merkel en de Four Freedoms Awards (video)
Middelburg geel
MIDDELBURG - Mensen in nood
"
De actie is bedoeld om te laten zien dat mensen in nood hier welkom zijn", zei woordvoerder Ria de Feijter. Maar niet alleen flyeren staat op het programma, de groep had voor muziek en koren gezorgd. "We hebben ook een speciaal lied geschreven voor de actie, dat is geschreven door Els Austmann, een van onze leden".
Laureaten
Het is voor iedereen hard werken voor de samenleving, maar ook voor inwoners en voor nieuwkomers. De vier vrijheden daar is voor gevochten en daar moet ook vandaag de dag nog steeds voor gevochten worden, stelt de actiegroep.
Geel
Het is dus de bedoeling van de actiegroep om bondskanselier Angela Merkel, een van de laureaten, donderdag met een golf van applaus te ontvangen.
Ook Voorpost deelt flyers uit
Ook Voorpost deelt flyers uit
Voorpost
Ook de rechtse beweging Voorpost deelde flyers uit. Zij zijn tegen de uitreiking van een Four Freedoms Award aan Angela Merkel, en vinden zelfs dat Merkel voor het Strafrechthof in Den Haag moet worden gesleept. Volgens woordvoerder Florens van der Kooij werden de leden van Voorpost zonder reden door de politie gecontroleerd op het bij zich hebben van een legitimatiebewijs. Toen hij daar bij de gemeente melding van maakte, werden ook de mensen van Middelburg 21 april gecontroleerd, volgens van der Kooij.

Protest
Voorpost is aanstaande donderdag ook aanwezig; zij verwachten met zo'n 50 mensen op de Dam te staan om te protesteren.