Euforisch gevoel voor Davy Gunst na ZLM Roompot tour (video)

Euforisch gevoel voor Davy Gunst na ZLM Roompot tour (video)
Euforisch gevoel voor Davy Gunst na ZLM Roompot tour (video) © Omroep Zeeland
ZLM Roompot tour Davy Gunst

Zwaar geblesseerd

GOES - De prestatie van Gunst is opmerkelijk. Hij is aan een comeback bezig nadat de renner van Rabobank Development Team eind 2015 zwaar geblesseerd raakte. Tijdens de training kwam hij in botsing met een brommer. Gunst liep daarbij een bekkenbreuk en wervelbreuk op. 

Aan de leiding

Gunst werd afgelopen week op het laatste moment opgeroepen voor de nationale ploeg voor de ZLM Roompot tour. Hij maakte zijn uitverkiezing waar. In de slotetappe reed Gunst circa vijftig kilometer aan de leiding. Eerst met Nans Peeters uit Frankrijk. De twee kregen later gezelschap van Luis Rodriguez uit Chili en Przemyslaw Kasperkiewicz uit Polen.  

Euforisch gevoel

"Ik voelde me eigenlijk heel dag al goed. Ook al toen ik bij de start in Goes kwam. Het was een euforisch gevoel wel vandaag", aldus Gunst die vooral van de aanmoedigingen onderweg genoot toen hij vlak langs zijn woonplaats Yerseke reed.

Eindklassement

Gunst eindigde uiteindelijk op de 39e plaats in de slotetappe. In het algemeen klassement werd hij 22e op 33 seconden van winnaar Amund Jansen Grondahl uit Noorwegen.