Zeeland wordt wakker: Voorpost, lassers en Primark

Zeeland wordt wakker: Voorpost, lassers en Primark
Zeeland wordt wakker: Voorpost, lassers en Primark © OZ
Voorpost
Voorpost © oz

Voorpost wil dichterbij

OOST-SOUBURG - De rechts-radicale groep Voorpost wil opnieuw overleg met de burgemeester van Middelburg, over de demonstratie donderdag. Voorpost mag alleen op de Dam demonstreren tegen Merkel. Een andere groepering wil Merkel juist steunen door te applaudisseren waar de laureaten aankomen. Als de burgemeester de klap-demonstratie toestaat, dan wil Voorpost ook in de buurt van de laureaten staan.
Lees verder: Voorpost: gemeente meet met twee maten

Dode lassers
Twee Duitse bedrijven staan vanochtend voor de rechter in Middelburg, voor de dood van twee lassers bij Yara in Sluiskil, vijf jaar geleden. De bedrijven Uhde en Hertel zouden veiligheidsvoorschriften niet hebben opgevolgd. Het Openbaar Ministerie vervolgt ze voor nalatigheid, en dood door schuld. 

Primark-actie

In Goes is een Facebook-actie opgezet om een vestiging van winkelketen Primark naar de stad te krijgen. Dit weekend is de Facebookpost 8.000 keer geliket. Nina van Leur heeft de actie opgezet, omdat ze die goedkope kledingwinkel in de buurt wil hebben.
Facebookactie voor Primark in Goes succesvol
Facebookactie voor Primark in Goes succesvol © OZ
BUL primark goes

Weer

Deze ochtend start koud, maar wel met veel zon. Vanmiddag ontstaan er stapelwolken, maar vooral aan zee laat de zon zich volop zien. Het blijft verder droog. Bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind wordt het rond de 13 graden.
LIVE
Weer, verkeer en nieuws; ook op de radio met Remco van Schellen. Luister live mee!