LPV: slopen kraan Scheldeterrein niet nodig

LPV: slopen kraan Scheldeterrein niet nodig
LPV: slopen kraan Scheldeterrein niet nodig © OZ
Foto door Tanja van Eenennaam
Foto door Tanja van Eenennaam © OZ

Andere optie

VLISSINGEN - De partij zegt te zijn benaderd door onafhankelijk deskundigen die een andere optie aandragen. Je kunt de kraan ook een stukje verrijden op de rails en verderop parkeren tot de kade is versterkt. Een deel van de rails ligt er nog, schrijft de Lokale Partij Vlissingen aan burgemeester en wethouders.

Kraanbaan

Toen de zogenoemde Torenkraan, die in de volksmond de Scheldekraan genoemd wordt, nog in gebruik was bij scheepswerf De Schelde, kon de kraan over de rails langs de kade naar het einde van de kraanbaan rijden. Daar zou de kraan niet in de weg staan voor de werkzaamheden aan de kade. Naderhand zou de kraan dan worden teruggereden naar zijn plek op de kade. Om dat mogelijk te maken moeten dan wel eerst de nu nog ontbrekende delen van de rails tijdelijk weer worden teruggelegd.

Onderzoeken

De LPV vindt dat de gemeente op zijn minst moet onderzoeken of de kraan te verplaatsen in plaats van te demonteren mogelijk is. De gemeente wil de kraan na het werk aan de kade op een andere plek terugzetten: iets verderop aan de Jan Weugkade.