Hans van der Werf heeft Zoveel Vragen

Hans van der Werf heeft Zoveel Vragen
Hans van der Werf heeft Zoveel Vragen © OZ
Zoveel vragen
OOST-SOUBURG - Dagelijks
Hans van der Werf is zanger, gitarist, accordeonist en liedjesschrijver. Vroeger maakte hij deel uit van The Old Firm, nu van Woodworks. Hij is dagelijks bezig met muziek: "Ik sta ermee op en ga ermee naar bed. Ik leef ervan. Ik speel veel met m'n band in het weekend. Dat begint al op woensdag en eindigt op zondag. Mijn weekend is dus op maandag en dinsdag."
Pushbericht
Hij kan zich nog goed herinneren hoe hij het nieuws hoorde. "Die ochtend van 22 maart zat ik met m'n zoontje op schoot. Ik kreeg een pushbericht op m'n telefoon over de aanslag. En dan denk je: Zaventem is niet zo heel ver weg. Daarvandaan ben ik ook gevlogen." 
Hans v/d Werff VOOR INTERNET
Vragen
Meteen begon hij te spelen op z'n gitaar en maakte hij een tekst over zijn vragen: waarom is er zoveel haat in de wereld en ook veel onbegrip? Hans: "Het zijn misschien geen originele vragen, maar het is wel een gedachtengang van veel mensen, die niet vaak wordt uitgesproken."
Meerdere talen
Al heel snel kreeg hij positieve reacties. "Iemand schreef: wat jammer dat het niet in meerdere talen is. Dat bracht me op het idee om met andere muzikanten versies in andere talen te maken." Inmiddels zijn er versies opgenomen in het Duits, Engels, Frans, Portugees en Limburgs. Hij probeert alle versies met elkaar te verweven en dezelfde boodschap te brengen in verschillende talen. Het liedje komt in de andere talen tot z'n recht, want er komen ook reacties uit het buitenland.

Hans van der Werf & RoMi Cage - So Many Questions

Hans van der Werf & James van de Water - Zoveel Vragen (Portugees)

Album
Hans van der Werf werkt ook aan een album. Daarop komen liedjes te staan uit de afgelopen vier, vijf jaar, sinds hij bezig is met thuis opnames te maken. Het album met instrumentale nummers en liedjes, inclusief Zoveel Vragen, verschijnt in de loop van dit jaar.