'Eigen rijders' geen bedreiging (video)

'Eigen rijders' geen bedreiging (video)
'Eigen rijders' geen bedreiging (video) © OZ
wiel taxi
wiel taxi © OZ
ITEM Taxi concurrentie 2

Uitstraling

VLISSINGEN - Paul Vreede is taxichauffeur bij Bizon Taxi in Vlissingen. Eigen rijders ziet hij vooral in de avonduren in het weekend. Vreede denkt dat Bizon Taxi sterk genoeg is om de concurrentie aan te kunnen: "De spoeling wordt dun met al die vrije rijders erbij. Maar als je kwaliteit levert komen de klanten wel naar je toe. Door je uitstraling, een schone auto bijvoorbeeld. En mensen veilig thuis brengen."

Ontslagen

Bizon Taxi heeft van één medewerker het tijdelijke contract niet verlengd. Het bedrijf verwacht dat het daar bij blijft. Taxibedrijf Livo meldde eerder aan Omroep Zeeland zeven mensen te hebben ontslagen (Taxioorlog dreigt op Walcheren)
Taxi concurrentie 2

Kwetsbaar

Zo ver zal het bij de grote TCR Group niet komen, denkt adjunct-directeur Peter Markusse. "We hebben geen last van de komst van de eigen rijders. Natuurlijk, de koek moet worden verdeeld over meer bedrijven, maar wij hebben er jaren geleden al voor gekozen om een breed scala aan dienstverlening aan te bieden. Dat maakt je minder kwetsbaar, Als je je alleen richt op uitgaanspubliek, heb je last van de eigen rijders."
Drank
Markusse heeft wel last van de nieuwe drank- en horecawet die in 2014 werd ingevoerd. De leeftijd voor het schenken van alcohol is verhoogd van 16 naar 18 jaar en gemeenten moeten meer aan handhaving en preventie doen. "Hierdoor is er minder uitgaanspubliek dat gebruik maakt van het taxivervoer," zegt Peter Markusse. 
taxi TCR
taxi TCR © Omroep Zeeland
ITEM Taxi concurrentie 3

Versoepeling

Sinds 1 januari hoeven ondernemers die een taxibedrijf willen beginnen geen 'getuigschrift van vakbekwaamheid' meer te overleggen. Een rijbewijs B, een uittreksel van de Kamer van Koophandel en een Verklaring Omtrent het Gedrag volstaan om een taxivergunning te krijgen (voorwaarden KIWA). Naar schatting van verschillende taxiondernemers zijn er hierdoor in Zeeland vijf zelfstandige chauffeurs bijgekomen. 

Los

De regels zijn dus al een paar maanden geleden veranderd, maar nu pas zie je de eerste eigen rijders op straat rondrijden. Chauffeur Paul Vreede weet wel hoe dat komt: "De mensen konden per 1 januari een vergunning aanvragen bij het KIWA in Rijswijk. Maar dat is natuurlijk niet in twee dagen geregeld. En ze moeten ook nog een taxicomputer inbouwen. Ook dat kost tijd. Vandaar dat het nu pas echt los is."