BLØF op carillons door heel Zeeland te horen

BLØF op carillons door heel Zeeland te horen
BLØF op carillons door heel Zeeland te horen © Omroep Zeeland

BLØF - Aan De Kust

OOST-SOUBURG - Waardering
Zanger Paskal Jakobsen is blij met dit initiatief: "Ik voel me meer Zeeuw dan ooit, dus ik vind het echt leuk dat die waardering er vanuit Zeeland nog steeds is." In de afgelopen tien jaar stond BLØF met Aan De Kust vijf keer op nummer één van de Zeeuwse Top 40. In 2011 stond Meriete van Surrender bovenaan. De laatste drie jaar was Oceaan van Racoon de populairste plaat onder de Zeeuwen. 
BLOF-op-carillons-ZNO160418DK
Hemelvaartsdag
Je stem uitbrengen voor de tiende Zeeuwse Top 40 kan vanaf maandag 25 april via www.dezeeuwsetop40.nl. De stemperiode duurt tot en met 4 mei. De tiende Zeeuwse Top 40 wordt uitgezonden op Hemelvaartsdag, 5 mei 2016 op Omroep Zeeland Radio.
Medewerking
Dit initiatief was niet mogelijk zonder de medewerking van de desbetreffende gemeenten en de beiaardiers Rien Donkersloot, Janno den Engelsman, Piet Hamelink, David van der Vlies, Jos Vogel en Gerard de Waardt.
Carillons
De deelnemende carillons zijn: de Grote of Maria Magdalena Kerk in Goes, de Basiliek van Sint Willibrordus in Hulst, de Abdijtoren in Middelburg, de Sint Martinustoren in Sint Maartensdijk, het Belfort in Sluis, Stadhuistoren in Tholen, de Sint Jacobskerk en de Stadhuistoren in Vlissingen en de Stadhuistoren in Zierikzee. Ook in de dagen erna zal op sommige carillons, waaronder die van Axel en Veere, Aan De Kust te horen zijn.
Video
Hoor je Aan De Kust volgende week op een carillon bij jou in de buurt? Maak dan een filmpje en deel het met Omroep Zeeland. Je maakt kans op een jubileum T-shirt van de Zeeuwse Top 40.
Mis niets
Op de hoogte blijven van de Zeeuwse Top 40? Volg de Zeeuwse Top 40 op Facebook en Twitter