Zeeland wordt wakker: schoolconflict, drugsgebruik en parkeren

Zeeland wordt wakker: schoolconflict, drugsgebruik en parkeren
Zeeland wordt wakker: schoolconflict, drugsgebruik en parkeren © OZ
© oz

Schoolconflict

OOST-SOUBURG - De gemeente Reimerswaal wil gaan bemiddelen in het conflict op openbare basisschool De Eendracht in Hansweert. Daar liggen ouders in de clinch met de directie. De al langer slepende ruzie escaleerde door het ontslag van een leerkracht die al 26 jaar aan de school is verbonden. Wethouder Hans de Kunder hoopt met bemiddeling het conflict op te kunnen lossen.
BULLETIN School 1 wethouder
Wiet - archieffoto
Wiet - archieffoto © OZ

Drugsgebruik

Het aantal Zeeuwse scholieren dat drugs gebruikt, is iets afgenomen. In 2007 gaf één op de vijf scholieren aan dat ze wel eens softdrugs gebruiken, vorig jaar was dit een op de zeven scholieren. Dat blijkt uit een onderzoek van ZB Planbureau.
BUL drugsgebruik scholieren
de nieuwe parkeerautomaat
de nieuwe parkeerautomaat © OZ

Parkeren

Het mogelijk invoeren van betaald parkeren op Ramsburg in Middelburg is uitgesteld tot 1 januari 2017. Voorafgaand aan de raadsvergadering waren er 797 handtekeningen ingediend tegen het plan. De initiatiefnemers zijn blij met het uitstel en hebben goede hoop dat 'van uitstel afstel komt'.
BULLETIN Ramsburg
El Hattach schiet VC Vlissingen naar zege op DESO
El Hattach schiet VC Vlissingen naar zege op DESO © Omroep Zeeland

VC Vlissingen

Hoofdklasser VC Vlissingen moet het volgend jaar doen zonder Khalid el Hattach, Regilio Pinas, Abdoe Abdenbi en Salim Ben Sellam. Het viertal heeft besloten geen nieuw contract te tekenen bij de club.

Weer

In de loop van de ochtend breekt de zon steeds vaker door de wolken. Vanmiddag is er uiteindelijk vrij veel ruimte voor de zon. Met de matige noordwestenwind wordt het rond de 12 graden.
LIVE
Nieuws, weer en verkeer live op de radio met Remco van Schellen. Luister live mee!