'Dan maar Lidl'-petitie 822 keer ondertekend

'Dan maar Lidl'-petitie 822 keer ondertekend
'Dan maar Lidl'-petitie 822 keer ondertekend © OZ
© oz
WISSENKERKE - Aldi
De handtekeningenactie is begonnen, nadat in maart bekend werd dat de Aldi niet naar het dorp komt. De Duitse supermarktketen liet de gemeente per brief weten dat het huurcontract met projectontwikkelaar Blijvend Goed was opgezegd. De gemeente was erg teleurgesteld.
Initiatiefnemers
Dat sentiment werd ook gedeeld door de initiatiefnemers achter de handtekeningenactie, die graag anoniem willen blijven. Volgens hen vinden veel dorpsbewoners het jammer dat er geen Aldi meer naar het dorp komt. "Er zijn hier veel mensen met een kleine portemonnee die geen vervoer naar Goes hebben om daar een goedkope supermarkt te bezoeken."
Radioreportage
De brief van de actievoerders aan de burgemeester is terug te lezen als PDF.
Negatieve reacties
De dames die de actie begonnen zijn, zijn blij met de grote hoeveelheid handtekeningen maar ze zijn ook geschrokken van de negatieve reacties die ze hebben gekregen. "Het is werkelijk respectloos wat een bagger we over ons heen hebben gekregen. We vinden het heel erg moeilijk dat dit niet op een normale manier kan."
Rechtszaken
Wissenkerke is al jarenlang in de ban van een mogelijke komst van een discounter. Tegenstanders, die vrezen voor inkomstenderving van de bestaande supermarkten in de omgeving en aantasting van de rust in het dorp, spanden rechtszaken aan tegen de gemeente. Begin 2015 besliste de Raad van State dat de supermarkt er toch mocht komen.