Omwonenden: mountainbikepad is zeer gevaarlijk

Omwonenden: mountainbikepad is zeer gevaarlijk
Omwonenden: mountainbikepad is zeer gevaarlijk © OZ
© OZ

Wandelpad

MIDDELBURG - Hun bezwaren spitsen zich toe op het deel van de concept over het Majoor Landzaatpad. Dat wordt nu volop gebruikt als wandelpad, maar volgens de bewoners komt dat straks door de mountainbikers in het geding.

'Zeer gevaarlijke situatie'

Langs het wandelpad zou een mountainbikepad worden aangelegd van twintig centimeter breed, maar volgens de bewoners is dat niet breed genoeg. Daardoor passeren de moutainbikers straks de wandelaars met een snelheid van rond de dertig à veertig kilometer per uur. "Een zeer gevaarlijke situatie dus", schrijven de bewoners. 

Route aangepast

De route is een idee van de mountainbikevereniging De Zeeuwse Kust. De voorzitter van de vereniging, Jeffrey Geerse, zegt dat de kritiek niet meer van toepassing is. "We hebben de route inmiddels al aangepast waardoor deze niet meer langs het wandelpad komt te liggen." De gemeente Middelburg bevestigt dit, hieronder is de nieuwste versie van het plan te zien. Het is nog steeds een concept.
© OZ
Aaneengesloten routenetwerk
De route van Middelburg sluit straks aan op de routes van de gemeente Vlissingen en Veere. Zo ontstaat er één groot aaneengesloten Walchers routenetwerk voor mountainbikers. De route maakt gebruik van groenstroken van de gemeente en het waterschap en bestaande fietspaden.
Informatieavond
Om de omwonenden bij te praten over de plannen wordt dinsdagavond een informatieavond gehouden, om 19.00 uur in het stadskantoor. De bewoners van de Smitstraat hebben aangekondigd dat ze bij die informatieavond verwachten een antwoord te krijgen op de door hen aangedragen aandachtspunten.