Drie weken Zeeland kunnen je leven veranderen

Drie weken Zeeland kunnen je leven veranderen
Drie weken Zeeland kunnen je leven veranderen © OZ
Europa Kinderhulp 2

Pendelen

Rachel Haase studeert nu politicologie aan de universiteit en pendelt zoveel mogelijk heen en weer tussen Londen en Dreischor om haar Zeeuwse vriendje te zien. 
Rachel en Marc
Rachel en Marc © OZ

Gastgezinnen gezocht

De stichting Europa Kinderhulp zoekt voor deze zomer nog gastgezinnen. Gemiddeld vinden ze in Zeeland elk jaar zo'n 80 gezinnen die en kind willen ontvangen maar dit jaar zijn er nog maar 64 gezinnen gevonden. Voor veel mensen is de stap om een kind uit een achterstandswijk of kindertehuis in huis te nemen te groot. Margo Lemsom uit Kerkwerve  van Europa Kinderhulp legt uit waarom het zo belangrijk voor de kinderen is om even weg te zijn uit hun dagelijks leven.
Europa Kinderhulp 1

Kinderen

De meeste kinderen die in Zeeland op vakantie komen zijn afkomstig uit Engeland, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Ze wonen in een achterstandswijk of kindertehuis of hebben in het gezin waar ze wonen nooit een moment voor zichzelf omdat ze moeten zorgen voor hun broertjes en zusjes. De kinderen variëren in leeftijd van vijf tot en met twaalf jaar en worden geselecteerd door instanties als het Leger des Heils, huisartsen en scholen. Voor meer informatie:  www.europakinderhulp.nl